Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

MIMORIADNE Na Slovensku končí známa banka

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: TASR/František Iván)

BRATISLAVA - Slovenská dcéra maďarskej OTP Banky je na predaj. Najhorúcejšími záujemcami sú údajne ČSOB, Tatra banka a investičná skupina Penta, ktorá ovláda Prima banku. Informoval o tom v utorok týždenník Trend.

OTP Banka má už prijímať od záujemcov nezáväzné ponuky, v ktorých bývajú uvedené aj prvé približné rámce ponúkaných súm. Začiatok predaja banky týždenníku potvrdili viaceré zdroje z bankového sektora. 

Najväčší záujemcovia

Ani jedna zo štyroch spoločností informácie nepoprela ani neoznačila za nepravdivé, len ich nechceli bližšie komentovať. Ich reakcie však boli strohé. Trend uviedol, že v každom prípade, z informácií aj dát, ktoré zo slovenského bankového trhu vychádzajú už niekoľko rokov, vyplýva, že tak, ako majú ČSOB, Tatra banka či Penta reálne dôvody kupovať, tak má OTP zase reálne dôvody predávať.

„OTP Banka štandardne nekomentuje trhové informácie tohto typu,“ reaguje vedúci marketingu a PR banky Róbert Varšányi. „Nikdy nekomentujeme potenciálne akvizície alebo špekulácie z trhu,“ pridáva sa hovorca Penty Gabriel Tóth. „Nechceme komentovať jednotlivé mená a trhové dohady,“ vraví hovorca Tatra banky Boris Fojtík.

OTP Banku začali Maďari na Slovensku rozvíjať na základoch prevzatej štátnej Investičnej a rozvojovej banky už v roku 2002. Trend pripomína, že slovenská OTP už raz na predaj bola, pred letom 2008, no vlastníci obchod po pár mesiacoch zastavili. Dôvodom bol príchod krízy, ktorý by cenu peňažného ústavu zrazil dolu. Radšej si ju preto ešte podržali. Dôvodov na aktuálny predaj je podľa Trendu hneď niekoľko. Slovenská OTP v ostatných rokoch prichádza o svoje pozície, padajú jej aj vlastné aktíva.

Viac o téme: PredajČSOBMaďarskoPentaTatra bankaOTP banka
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu