Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Blíži sa boj o post predsedu Najvyššieho súdu: Vyhrať ho chce aj Harabin

Štefan Harabin
Štefan Harabin (Zdroj: SITA/Jana Birošová)

BRATISLAVA - Súdna rada potvrdila štyroch kandidátov na post predsedu Najvyššieho súdu Slovenskej republiky. Kandidujú Štefan Harabin, Jana Bajánková, Ivetta Macejková a Soňa Mesiarkinová. Voľba predsedu NS SR sa uskutoční 9. septembra. Súdna rada o tom informuje na svojom webe.

„Na verejnej časti volebného zasadnutia sa jednotliví kandidáti vo vylosovanom poradí odprezentujú a uvedú svoje predstavy o ich pôsobení vo funkcii predsedu najvyššieho súdu,“ uviedla predsedníčka Súdnej rady SR Lenka Praženková. Podľa nej budú počas voľby rozhodovať schopnosti kandidáta zabezpečiť riadny chod NS SR „pre nerušené a plynulé plnenie jeho kompetencií, a to spôsobom zodpovedajúcim dôležitosti a vážnosti tejto významnej súdnej inštancie“. 

Prečítajte si aj: V politike s Mečiarom alebo kariéra sudcu? Harabin rozhodol o svojej budúcnosti

Janu Bajánkovú navrhlo do funkcie 15 sudcov NS SR, sudcovská rada Krajského súdu v Banskej Bystrici, Trenčíne a Nitre, plénum sudcov Okresného súdu Piešťany a jedna členka Súdnej rady. Štefana Harabina navrhla sudkyňa NS SR. Bývalú predsedníčku Ústavného súdu SR Ivettu Macejkovú navrhlo 26 sudcov NS SR a Soňa Mesiarkinová kandiduje na návrh jedného člena Súdnej rady.

Viac o téme: KandidátiSlovenskoŠtefan HarabinIvetta MacejkováJana BajánkováNajvyšší súd Slovenskej republikySoňa Mesiarkinová
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu