Pondelok20. máj 2024, meniny má Bernard, zajtra Zina

Siamské dvojičky Miško a Marek: Opäť sú spolu...

Miškovi rodičia Marianna a Milan sa spolu s ostatnými príbuznými len ťažko lúčili s druhým synčekom.
Miškovi rodičia Marianna a Milan sa spolu s ostatnými príbuznými len ťažko lúčili s druhým synčekom. (Zdroj: Nový Čas)

VYŠNÝ KLÁTOV - Mimoriadne bolestivá a plná sĺz bola posledná rozlúčka s Miškom Müllerom. V bielej truhličke ho včera tak ako jeho bračeka Marka pred piatimi týždňami niesli k studenému hrobu jeho krstní rodičia.

Ani jedno oko na cintoríne neostalo suché. Každé srdce zasiahol smútok a obrovská bolesť nad smrťou sedemmesačného chlapčeka. Plakalo i počasie. Maličký hrobček zasypalo nebo bielymi vločkami snehu.

K Markovmu malému hrobčeku pribudol včera i druhý, pre jeho bračeka Miška. Narodili sa zrastení, bok po boku spolu žili niekoľko mesiacov. Po oddelení bojovali o svoj život. Ich boj bol statočný, no krátky a neúspešný. Sedem mesiacov po svojom narodení sa chlapci opäť stretli. Spojila ich smrť. „Veľmi rýchlo si sa pobral za svojím bračekom do studeného a tmavého domček a bez okienka,“ lúčil sa s Miškom pri malej truhličke za Vyšnoklátovčanov starosta Ondrej Jusko. Rodičia iba ťažko nesú jeho odchod za Markom. Priali si mať anjelikov pri sebe - dávať im lásku a rozmaznávať ich. Teraz ich majú v nebi. Do truhličky, tak ako Markovi, i Miškovi vložili plyšovú hračku od siamských dvojičiek Andrejky a Lucky Tóthových.

„Spi sladko,“ lúčili sa najbližší s Miškom, keď ťažká hlina zakrývala jeho bielu truhličku. Odchod Miška bol o to bolestivejší, že po smrti Marka doňho vkladali všetky nádeje. Verili, že aspoň on ostane nažive a nahradí im aj Marka. Rodičom však teraz ostala iba viera, že toto bola posledná tragédia v rodine.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu