Nedeľa19. máj 2024, meniny má Gertrúda, zajtra Bernard

Miliardové pozemky len za 13 miliónov!

Starosta obce František Šáry (33) je z konania s pozemkami bez ich vedomia sklamaný.
Starosta obce František Šáry (33) je z konania s pozemkami bez ich vedomia sklamaný. (Zdroj: Nový Čas)

VEĽKÝ SLAVKOV - Milión štvorcových metrov! To je rozloha pozemkov pod Vysokými Tatrami, ktoré kúpila za 13 miliónov Sk firma GVM blízka HZDS od reštituentov. Tí ich získali od Slovenského pozemkového fondu v rámci zámeny. Ich trhová cena je však pol druha miliardy!

„Pre obec majú tieto pozemky veľmi veľkú hodnotu, pretože ide o rozvoj obce. Stavebné pozemky vo Veľkom Slavkove idú v týchto dňoch po 1 500 korún za štvorcový meter,“ povedal starosta podtatranskej obce František Šáry (33). Podľa neho sa v dedine pripravuje zmena územného plánu, ktorý už bude počítať aj s týmito pozemkami ako stavebnými parcelami. Veľký Slavkov v súvislosti s tým pracuje aj na rozvoji infraštruktúry. „Budeme čakať, ako celá kauza dopadne, ale najviac nás mrzí to, že o celej záležitosti sa rokovalo bez nás,“ dodal Šáry.

Sporný prevod pozemkov podpísal Branislav Bríza 10. apríla tohto roku, keď ich zámenou získali reštituenti z východného Slovenska. Tí ich však obratom predali firme GVM, ktorej štatutári majú blízko k HZDS a Vladimírovi Mečiarovi. Spoločnosť za nich zaplatila len 13 miliónov korún. Odborníci však upozorňujú, že ich trhová hodnota je jeden a pol miliardy korún.

Na pozemkoch 1 000 000 m²:

By sa dalo postaviť 140 futbalových ihrísk a ide o 1 239 nadštandardných stavebných parciel.

Za 1,5 miliardy korún:

By sa dali vyplatiť vianočné dôchodky pre vyše 700-tisíc penzistov, alebo postaviť za ne 37 víl Elektra, či kúpiť 1 000 3-izbových bytov v Poprade.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu