Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Horúčavy dosiahnu maximum: FOTO Platí výstraha druhého stupňa, večer pozor na búrky a krúpy

Ilustračné foto Zobraziť galériu (3)
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

BRATISLAVA – Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) vydal výstrahu druhého stupňa pred horúčavami pre Bratislavský, Trnavský a Nitriansky kraj. Maximálna teplota vzduchu môže dosiahnuť 35 stupňov Celzia. Podvečer hrozia na mnohých miestach búrky.

Pre riziká spojené s vysokými teplotami meteorológovia vydali pre južné a západné Slovensko výstrahy s platnosťou od 14.00 do 18.00 h. Najteplejšie má byť v okresoch Bratislava, Malacky, Senec, Dunajská Streda, Galanta, Nitra, Levice, Nové Zámky, Komárno a Šaľa, kde platí výstraha 2. stupňa.

Potenciálne nebezpečenstvo

„Vysoká teplota predstavuje potenciálne nebezpečenstvo pre ľudské zdravie, fyzické aktivity a tvorbu požiarov. Uvedená teplota vzduchu je v danej ročnej dobe a oblasti zriedkavá a pravdepodobnosť poškodenia zdravia nadmerným zaťažením organizmu u niektorých osôb je vysoká,“ informuje SHMÚ. Pre zvyšok Slovenska platí výstraha prvého stupňa pred horúčavami.

Horúčavy dosiahnu maximum: FOTO
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: SHMÚ)

Podvečer sa na väčšine územia Slovenska môžu vyskytnúť búrky s krúpami. Meteorológovia predpovedajú úhrny zrážok 20 - 40 mm a rýchlosť vetra v nárazoch 65 - 85 kilometrov za hodinu. Intenzívny dážď môže zvýšiť hladinu na malých vodných tokoch a zatopiť pivnice, podchody a podjazdy. Výstraha pred búrkami platí od 16:00 h.

Viac o téme: PočasieHorúčavyVýstraha
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu