Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Zelená revolúcia v Bratislave: Mesto spustilo projekt zdieľaných elektrických kolobežiek

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

BRATISLAVA – Okrem zdieľaných bicyklov si v Bratislave môžu obyvatelia či turisti požičať aj elektrické kolobežky značky Mint. Uviedli to koncom minulého týždňa na oficiálnej facebookovej stránke Mint.

„Naším cieľom je znížiť vyťaženosť ciest a vytvoriť nový spôsob prepravy, ktorý je dostupnejší a pohodlnejší ako mestská hromadná doprava alebo taxíky,“ uvádza Mint na svojej oficiálnej webovej stránke. Zákazník si potrebuje v prvom rade stiahnuť bezplatnú aplikáciu Mint, následne naskenuje QR kód z kolobežky a jazdu môže začať. Najbližšiu kolobežku nájde pomocou aplikácie. Na svojej webovej stránke odporúčajú použiť trasy a cesty vyznačené pre bicykle, prípadne jazdiť po okraji cesty. Ak človek vojde do oblasti s obmedzenou rýchlosťou, napríklad z dôvodu bezpečnosti chodcov, kolobežka automaticky spomalí.

Ak chce zákazník ukončiť jazdu, musí kolobežku zaparkovať a uzamknúť. Tieto kolobežky si nevyžadujú špeciálne parkovacie miesta ani nabíjacie stanice. Môže ju zaparkovať hocikde, polohu kolobežky ukazuje aplikácia. Na webovej stránke však odporúčajú využiť stojany na bicykle alebo verejné priestranstvá.

Maximálny čas jedného vypožičania je 23 hodín a 59 minút, po prekročení hrozí pokuta. Ako prvý informoval o zdieľaných elektrických kolobežkách Denník SME.

 

 

Viac o téme: Eko BratislavaElektrické kolobežkyMint
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu