Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Bytová mafia: Tri nechutné praktiky podvodníkov

Xénie I. (46), obvinená z vraždy majiteľa bytu Miroslava F. (+ 57) v Bratislave.
Xénie I. (46), obvinená z vraždy majiteľa bytu Miroslava F. (+ 57) v Bratislave. (Zdroj: Nový Čas)

BRATISLAVA - Ako vagabundi oberajú ľudí o byty a domy? Spôsobov je niekoľko. Bytová mafia používa fígle, ktorými dokáže ľudí obrať o majetok. Ten vzápätí rýchlo predajú. Niektoré obete týchto činov sú už mŕtve!

1. Podvodníci si vytypujú majiteľa nehnuteľnosti. Zvyčajne ide o staršieho človeka bez príbuzných. Takíto ľudia majú zvyčajne nízke právne vedomie a ľahko naletia na sľuby. Chamtivcovi podpíšu akýkoľvek papier a netušia, že práve prichádzajú o nehnuteľnosť. O nejaký čas sú nezvestní, alebo sa proti svojej vôli stanú bezdomovcami. Nedávno v Dunajskej Strede našli dezorientovaného Ondreja B. (74). Podpísal plnú moc žene a zakrátko prišiel o 2-izbový byt v Bratislave. Prichýlila ho dcéra, u ktorej zúfalý starec o štyri mesiace zomrel.

2. Gauneri rafinovaným spôsobom vystavia kúpnopredajnú zmluvu bez vedomia majiteľa. Miesto neho ju podpíše podvodník alebo ním nastrčená osoba. Práve takýto spôsob predaja bytu bol podľa polície v pozadí vraždy Miroslava F. († 57), ktorého našli nedávno s dobitou tvárou pri bratislavskom jazere Kuchajda. Vo vyšetrovacej väzbe je z vraždy obvinená Xénie I. (46). Byt zavraždeného majiteľa realitka už predala ďalšej osobe.

3. Chamtivci a ľudia v slepej uličke sa neštítia pristúpiť ani na objednávanie vrážd majiteľov bytov a domov. Podľa polície si bratislavský podnikateľ Ľubomír L. (37) pred niekoľkými rokmi objednal likvidáciu troch členov jednej rodiny - vlastníkov rodinného domu, aby zahladil stopy po čachrovaní s nehnuteľnosťou.

V zajtrajšom Novom Čase si prečítate názory odborníkov a rady, ako si ochrániť nehnuteľnosť pred podvodníkmi.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu