Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

Bytová mafia: Dôchodcu odpratal vrah!

Nezvestný Ján Habovčík (79) Zobraziť galériu (3)
Nezvestný Ján Habovčík (79)

BRATISLAVA - Polícia považuje nezvestného bratislavského dôchodcu Jána Habovčíka (79) z Prievozu za zavraždeného. Jeho syn bojuje za opätovné získanie majetku. Nový Čas prináša ďalší príbeh nezvestného, ktorého zmiznutie súvisí s kšeftami s nehnuteľnosťami.

Dôchodca Habovčík (79) z Prievozu žil s družkou Helenou Haladovou (62) v rodinnom dome na Vyšnej ulici číslo 7 v Prievoze. Dom niekedy v roku 1999 za 580-tisíc korún kúpila bratislavská realitná kancelária.

Sprostredkovateľom je muž z Prievozu, ktorý pri predaji vystupoval ako Habovčíkov zástupca. Muž z realitnej kancelárie na polícii tvrdil, že Habovčíka nikdy nevidel a peniaze odovzdal sprostredkovateľovi. Ten sa však vyjadril, že nijaké peniaze nedostal. Realitný maklér si nevedel spomenúť ani na to, kde peniaze preberal. Sprostredkovateľ je momentálne za mrežami pre iný trestný čin. Grafologická expertíza potvrdila, že Habovčíkov podpis je falošný! „V decembri 2002 vyšetrovateľ začal trestné stíhanie za vraždu dôchodcu. Dodnes v prípade nebol nikto obvinený,“ uviedla Alena Toševová z bratislavskej polície. Jeho telo sa však doteraz nenašlo. Záhadne na konci roku 1999 zmizla aj dôchodcova družka.

„Neverím, že otec ešte žije,“ povedal dôchodcov syn (53). Otec mu tvrdil, že dom prenajal a býva v podnájme na Sputnikovej ulici. Syn sa o novom majiteľovi otcovho domu dozvedel až v katastri. „Návrh na predbežné opatrenie - aby súčasný vlastník nemohol s domom nakladať - mi na súde neprešiel. Súd zamietol aj môj návrh na zrušenie kúpnej zmluvy. Podal som odvolanie. O prípade zatiaľ nie je rozhodnuté,“ dodal Habovčíkov syn.

Syn o otcovej nezvestnosti po prvýkrát na polícii vypovedal až po vyše dvoch rokoch. Práve pár dní predtým dom jeho otca kúpil nový majiteľ. Už tretí v poradí! „Viem, že predchádzajúci - pôvodný - majiteľ zmizol. Mám platnú kúpnu zmluvu a riadne som za dom zaplatil,“ povedal súčasný obyvateľ.

Stopy zamotaného prípadu vedú do istej krčmy v Prievoze. Muž z realitnej kancelárie sa so sprostredkovateľom zoznámil v prievozskej krčme. Chodil do nej aj ďalší nezvestný - Viliam Andrášik, o ktorom sme písali v tomto seriáli v pondelok. Aj jeho dom získali po jeho zmiznutí iní.

V zajtrajšom Novom Čase si prečítate o nezvestnom Štefanovi Miženkovi a stratenej Anne Holičkovej.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu