Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Inšpekcia na košickom internáte: Lúhovanie čaju v rozkroku a iné obscénnosti, riaditeľka skončila

Podobné obscénnosti sa konali aj v tábore Chachaland.
Podobné obscénnosti sa konali aj v tábore Chachaland. (Zdroj: Reprofoto: Facebook/ChaChaLand)

KOŠICE - Koniec obscénnym imatrikuláciám? Na základe výsledkov vyšetrovania Štátnej školskej inšpekcie, ktoré boli Úradu Košického samosprávneho kraja doručené minulý týždeň, pozastavil KSK imatrikulácie na Školskom internáte, Považská 7 v Košiciach.

Inšpekcia si na internát posvietila po tom, ako boli zverejnené informácie a fotografie o podivných imatrikuláciách na dievčenskom internáte. Podľa informácií portálu kosice.korzar.sme.sk  predseda Košického samosprávneho kraja Rastislav Trnka dočasne poveril vedením internátu Ivanu Belejovú, ktorá je zamestnankyňou školského internátu. „V žiadnom prípade sa nestotožňujeme s aktivitami na pôde školy, ktoré by mali sexuálny podtón. Našou povinnosťou je konať aj pri najmenšom podozrení o nevhodnom správaní sa na pôde našich škôl či školských zariadení," informoval Trnka.

"V priebehu júna prebehla na školskom internáte školská inšpekcia. Po oboznámení sa s jej výsledkami sme vedením školy poverili inú zamestnankyňu internátu, ktorá ho bude viesť do skončenia ďalšieho výberového konania. Zároveň je poverená preveriť celú situáciu a pripraviť opatrenia, aby k takýmto pochybnostiam v budúcnosti nedochádzalo,“ dodal predseda. Zároveň bude zamestnancom, ktorí sa na imatrikuláciách podieľali, odňatý príplatok.

Hlavy v rozkroku

Imatrikulácie žiačok prebiehali vskutku čudesne. Podľa medializovaných informácií boli do dievčenského internátu na tieto akcie pozývaní aj chlapci. "Hry" spočívali v rôznych úlohách so sexuálnym podtónom. 

Chlapci si mali napríklad ľahnúť na papier s rozkročenými nohami a dievčatá ich obkresľovali s perom v ústach. Nechýbalo ani praskanie balóna tak, že dievčatá sedeli chlapcom v lone a balón sa snažili skákaním prasknúť. Ojedinelé nebolo ani "lúhovanie čaju". Dievčatá s čajovými vrecúškami v ústach sa snažili vylúhovať čaj v šálke, ktorú mali chlapci umiestnenú medzi rozkročenými nohami. O prípade ako prvý informoval portál pluska.sk.

Podobné zvrátené hry mali robiť deti aj v tábore Chachaland. Po škandále a medializácii, kedy sa ozvali viacerí bývalí návštevníci, sa tábor rozhodol svoje brány tento rok neotvoriť. 

Ďalší svedok zvrhlých praktík v detskom tábore: Sexuálne hry, obeťami nemali byť len dievčatká

Viac o téme: InternátKošiceImatrikulácieObscénnosti
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu