Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Koniec dovolenky ako zo zlého sna: Slováci sa nevedia dostať domov z Grécka, uviazli na letisku

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

ATÉNY/BRATISLAVA - Záver dovolenky sa pre slovenských turistov zmenil na peklo. Z gréckych Atén mali odletieť ešte vo štvrtok ráno, no na letisku čakajú doteraz.

Dovolenková sezóna je už v plnom prúde, no niektorí si svoje vytúžené voľno neužívajú tak, akoby chceli. Sováci, ktorí sa vracali z Grécka, ostali uväznení na letisku. 

"Dnes sme mali letieť z našej dovolenky z Gréckeho Peloponézu domov do Bratislavy, transfér na letisko prebehol ako mal, až do času kedy sme mali nastúpiť na palubu nášho lietadla. Prvé 20 -minútové meškanie sme zvládli nahnali nás do letiskového autobusu, ktorý nás mal vziať k lietadlu, stáli sme tam v tom teple 20 minút a potom nám kázali vystúpiť a znovu sme prešli do našej odletovej haly," napísala nám Andrea. 

Rezort diplomacie varuje: Ak sa chystáte na dovolenku do tejto krajiny, pozor na podvodníkov

Po ďalších dvoch hodnách čakania, cestujúci znova nastúpili do autobusu a tentokrát aj do lietadla, ktorým mali letieť domov. 

"Inštrukcie v lietadle prebehli v poriadku a začali sme sa hýbať. V tom sme započuli nejaký buchot pri motore, zdalo sa mi, že aj mierny dym ide z motora, lietadlo bolo pripravené na štart a znovu buchot nejaký, neviem či cestujúci vbehol za pilotom do kabíny, že lietadlo nie je v poriadku a že nemôže odletieť. Lietadlo zastavili, vrátilo sa naspäť na miesto, že musíme vystúpiť, lebo lietadlo ma technický problém," opisuje Andrea. 

Čakanie na letisku

Podľa Andrey im až o dve hodiny na to povedali, že lietadlo má poruchu a buď ju odstránia alebo zabezpečia druhé, čo je však počas dovolenkovej sezóny obtiažne. "Rozdali nám nejaké poukážky na jedlo a vodu v hodnote 6 eur, pričom len jedna káva stojí na letisku 5 eur," sťažuje sa cestujúca. 

Lietadlo malo mať prílet do Bratislavy o 12:05 hod., pričom naspäť do Atén s ďalšími dovolenkármi malo odletieť o 12:55 hod. Stalo sa tak, že pre poruchu lietadla sa Slováci nedostali z Atén, ale ani tí, ktorí na dovolenku ešte len letieť mali, neodleteli. 

"Prílet dopravcu Astra Airlines z Atén do Bratislavy je plánovaný dnes o 22:25 hod.," informovala hovorkyňa bratislavského letiska Veronika Ševčíková. Uviaznutých cestujúcich však najviac hnevá to, že zlyhala komunikácia a nikto im poriadne nič nepovedal. 

"Je to také slovenské, že sedíte na letisku a neviete sa dopátrať žiadnej informácie," dodala na záver Andrea. 

Viac o téme: DovolenkaLietadloLetiskoMeškanieLet
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu