Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Sociálna poisťovňa hlási problémy: Elektronické služby nefungujú tak, ako by mali

Sociálna poisťovňa
Sociálna poisťovňa (Zdroj: TASR - Martin Baumann)

BRATISLAVA - Sociálna poisťovňa v utorok zaznamenala technické problémy pri prihlasovaní sa do jej elektronických služieb prostredníctvom webovej stránky. Túto službu využívajú okrem iného zamestnávatelia na registráciu zamestnancov a zasielanie mesačných výkazov. Ako však povedal hovorca Sociálnej poisťovne Peter Višváder, poisťovňa túto nedostupnosť zohľadní a uzná aj neskoršie plnenie povinností.

Nedostupnosť e-Služieb Sociálnej poisťovne spôsobuje podľa Višvádera najmä zamestnávateľom problémy pri plnení ich termínovaných zákonných povinností. Ide o posielanie mesačných výkazov alebo registračných listov, ako je prihlasovanie a odhlasovanie nových zamestnancov, prípadne zmena, do a z registra Sociálnej poisťovne a podobne. "Úhrada dlhu je aj napriek uvedenej poruche možná," skonštatoval Višváder.

Sociálna poisťovňa utorkovú nedostupnosť svojich e-Služieb pri posudzovaní plnenia uvedených povinností zamestnávateľov a fyzických osôb zohľadní, a to tak, že ich uzná za splnené aj vtedy, ak tak urobili neskôr, najneskôr však 3. mája 2019. V prípade, že technická nedostupnosť zapríčinila nesplnenie si povinností poistencov Sociálnej poisťovne voči iným inštitúciám, Sociálna poisťovňa im v rámci svojich pobočiek vydá potvrdenie o nefunkčnosti jej e-Služieb. Zároveň bude Sociálna poisťovňa informovať o tejto situácii aj dotknuté inštitúcie.

Viac o téme: VýpadokSociálna poisťovňaSlovenskoElektronické služby
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu