Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Sociálne siete Facebook, Instagram aj WhatsApp postihol masívny výpadok

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: SITA/AP/Richard Drew)

BRATISLAVA - Sociálnu sieť Facebook dnes postihol výpadok. Okrem toho nefungovala ani jeho platforma Instagram či mobilná aplikácia WhatsApp. Čo spôsobilo poruchu, zatiaľ nie je známe.

Užívatelia Facebooku vrátane Messengera, Instagramu aj WhatsAppu hlásili masívny výpadok, ku ktorému došlo v dopoludňajších hodinách. Monitorovacia stránka Downdetector.co.uk dostala tisíce sťažností od užívateľov z Európy, konkrétne Slovenska, Ukrajiny, Veľkej Británie, Grécka, ďalej z niektorých častí USA, Filipín, Maroka či Nepálu.  

Sociálne siete Facebook, Instagram
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: SITA/AP/Jenny Kane)

Samotná spoločnosť doteraz nešpecifikovala, čo presne výpadok spôsobilo, uviedla len, že za nepríjemnosti sa ospravedňuje. Faktom je, že ide už o druhý výpadok Facebooku za posledné obdobie. Mnohí užívatelia sa v dôsledku toho hromadne nahlasujú na Twitter. "A máme to tu zas. Facebook ani Instagram nefungujú. Všetci teraz chodia na Twitter a sťažujú sa," napísal Jamie Strachan. 

Jeden z najväčších výpadkov postihol Facebook minulý mesiac, kedy sa naň niektorí užívatelia nevedeli prihlásiť viac ako 24 hodín. Podľa Zuckerberga ale nešlo o dôsledok činnosti hackerov. 

Viac o téme: FacebookVýpadok
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu