Streda22. máj 2024, meniny má Júlia, Juliána, Rita, zajtra Želmíra

Simulovaný únos: Teroristi na bratislavskom letisku!

Išlo o simulovaný únos, ktorým si špecialisti overovali svoju pripravenosť v boji s únoscami. Zobraziť galériu (3)
Išlo o simulovaný únos, ktorým si špecialisti overovali svoju pripravenosť v boji s únoscami. (Zdroj: Nový Čas)

IVANKA PRI DUNAJI - Lietadlo smerujúce z Londýna do Popradu neočakávane pristálo na bratislavskom letisku! Skupina teroristov na jeho palube si včera podvečer vynútila pristátie na runwayi Letiska M. R. Štefánika.

Išlo o simulovaný únos, ktorým si špecialisti overovali svoju pripravenosť v boji s únoscami. Pasažiermi v lietadle boli príslušníci bezpečnostných zložiek a zamestnanci leteckých spoločností. Organizátori cvičenia chceli, aby sa títo ľudia vedeli vžiť do pocitov ohrozených rukojemníkov. Boeing bol odstavený do bezpečnej vzdialenosti od letiskovej haly. Okolie na dlhé hodiny obsadili policajti. Akcia bola za plnej prevádzky letiska a väčšina cestujúcich ani nezbadala, že sa deje niečo mimoriadne.

„Cieľom cvičenia bol nácvik bezpečnostných opatrení pri únose lietadla, ktorého sa zmocnili teroristi. Špecialisti si vyskúšali vyjednávanie s únoscami, chránenie lietadla aj ohrozených cestujúcich,“ povedal hovorca policajného prezídia Martin Korch.

ČO SA DIALO NA PALUBE?

Situácia v lietadle po pristátí bola komplikovaná. Na palube sa nachádzala aj skupinka podozrivá zo závažných trestných činov. Týmto ľuďom sa podarilo na svoju stranu strhnúť aj niekoľkých cestujúcich. Ich spoločnou snahou bol odlet do niektorej africkej krajiny, aby sa vyhli potrestaniu na Slovensku. S teroristami začali vyjednávať policajní vyjednávači. Napokon proti fiktívnym únoscom zasiahli príslušníci špeciálnych jednotiek.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu