Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Predpoveď počasia s nami nežartuje: FOTO Bude naďalej slnečno, jeden háčik tu ale je!

Žena. Zobraziť galériu (5)
Žena. (Zdroj: Getty Images)

BRATISLAVA – Hoci sa nijaké výrazné ochladenie nečrtá, prvoaprílové počasie nám ho dalo po slnečnom víkende okúsiť v podobe chladnejšieho rána. Z noci na pondelok k nám totiž dorazil nevýrazný studený front, ktorý priniesol malú oblačnosť a miestami aj prehánky. Pršať by malo najmä v druhej polovici týždňa.

V utorok bude do našej oblasti zasahovať tlaková výš, ktorej stred sa premiestni zo severného Poľska nad západné Rusko.

Predpoveď počasia.
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: predpovede.topky.sk)

Bude jasno až polooblačno. Ráno sa môže ojedinele tvoriť hmla. Najnižšia nočná teplota klesne na 5 až 0, v severnej polovici územia a na Horehroní väčšinou okolo -2 stupne. Najvyššia denná teplota sa vyšplhá na 13 až 18, na Orave, pod Tatrami a na Spiši väčšinou okolo 11 stupňov. Fúkať bude prevažne severovýchodný vietor 5 až 25 km/h, v nárazoch miestami do 45 km/h, ktorý sa zmení na východný až juhovýchodný s tou istou rýchlosťou.

V stredu k nám bude od juhu prúdiť teplý vzduch.

Predpoveď počasia.
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: predpovede.topky.sk)

Taktiež bude jasno až polooblačno, ráno sa môže ojedinele tvoriť hmla. Cez deň miestami až oblačno a ojedinele prehánky. Najnižšia nočná teplota bude 7 až 2, v údoliach ojedinele okolo 0 stupňov. Najvyššia denná teplota dosiahne 14 až 19, na Orave, pod Tatrami a na hornom Spiši väčšinou okolo 12 stupňov. Fúkať bude prevažne juhovýchodný vietor 5 až 25 km/h, na juhozápade miestami okolo 30 km/h, a tu v nárazoch okolo 55 km/h.

Vo štvrtok sa bude nad Alpami a Nemeckom v brázde nízkeho tlaku vlniť studený front. Pred ním k nám bude od juhu prúdiť teplý vzduch.

Predpoveď počasia.
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: predpovede.topky.sk)

V druhej polovici týždňa nás čaká polooblačné až oblačné počasie. Ojedinele, najmä na západe, sa vyskytnú prehánky. Najnižšia nočná teplota klesne na 9 až 3 stupne. Najvyššia denná teplota vystúpi na 14 až 20 stupňov.

V piatok bude zvlnený studený front nad Alpami, Českom, Rakúskom takmer bez pohybu a pred ním k nám bude od juhu naďalej prúdiť teplý vzduch.

Predpoveď počasia.
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: predpovede.topky.sk)

Počasie by sa nemalo veľmi zmeniť. Meteorológovia hlásia polooblačno až oblačno, pričom miestami môže spŕchnuť, ojedinele hrozia aj búrky. V noci sa ochladí na 7 až 2, na juhozápade okolo 9 stupňov. Najvyššia denná teplota sa vyšplhá na 15 až 21 stupňov.

Viac o téme: Predpoveď
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu