Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Zlá veterná situácia sa už upokojila: Ľudia však ostanú bez elektrického prúdu aj cez noc

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Facebook/Prezídium Hasičského a záchranného zboru)

ŽILINA - Na strednom Slovensku je aktuálne bez elektrickej energie ešte zhruba 1100 odberných miest. Najväčší výpadok je momentálne v Oravskej Polhore. Podľa hovorcu Stredoslovenskej distribučnej (SSD) Miroslava Gejdoša to však pre väčšinu domácností v obci vyzerá pozitívne, energetikom by sa malo podariť obnoviť dodávku v najbližších hodinách. V noci zostane bez elektriny asi 200 odberateľov na strednom Slovensku.

"Môžu za to náročné podmienky a rôzne technické prekážky. Avšak nie všetky z týchto odberných miest sú aj trvalo obývané. Nachádzajú sa medzi nimi aj chaty a rôzne nebytové objekty," priblížil hovorca spoločnosti.

Do utorka (12. 3.) si na elektrickú energiu musia počkať desiatky odberateľov vo Veľkom Rovnom (okres Bytča), v Kokave nad Rimavicou a Hrnčiarkach (obidve okres Poltár), niekoľko odberateľov na Kubínskej Holi (okres Dolný Kubín) a v Oravskom Bielom Potoku (okres Tvrdošín).

"Hneď ráno bude SSD pokračovať v riešení zostávajúcich porúch. Počas noci by opravy nemali žiadny význam, pretože v niektorých prípadoch musia pracovné skupiny čakať na dodanie materiálu potrebného na opravu alebo na uvoľnenie techniky," povedal Gejdoš s tým, že niektoré práce sú počas noci neprípustné aj z hľadiska bezpečnosti.

Viac o téme: ElektrinaPočasieVietorVýpadokOravská Polhora
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu