Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Vykoľajenie vlaku v Krompachoch: Dopravu čiastočne obnovili, opravili jednu koľaj

V Krompachoch sa vykoľajil nákladný vlak.
V Krompachoch sa vykoľajil nákladný vlak. (Zdroj: FB/Prezídium Hasičského a záchranného zboru)

KROMPACHY - Po sobotňajšom (16.2.) vykoľajení vlaku a poškodení oboch koľají pri železničnej stanici Krompachy sa v noci na stredu podarilo sprejazdniť jednu koľaj. Informoval o tom hovorca Železníc Slovenskej republiky Michal Lukáč.

Železničná spoločnosť Slovensko (ZSSK) po čiastočnom sprejazdnení železničnej infraštruktúry v úseku Spišské Vlachy – Margecany preto krátko pred polnocou obnovila dopravu po druhej traťovej koľaji. "Vlaky ZSSK sú teda aktuálne vypravované podľa platného cestovného poriadku a v uvedenom úseku jazdia zníženou rýchlosťou 30 kilometrov za hodinu," uviedol hovorca ZSSK Tomáš Kováč. Z tohto dôvodu a tiež preto, že sprejazdnená je zatiaľ iba jedna traťová koľaj, ešte stále vznikajú meškania v rozsahu cca 15 až 30 minút. Náhradná autobusová doprava však už nie je potrebná.

Železničná stanica Krompachy bola neprejazdná od nehodovej udalosti súkromného nákladného dopravcu, ku ktorej došlo v sobotu približne o 18.30 h. Tým sa prerušila doprava na trati Košice – Žilina v úseku Margecany – Spišské Vlachy, kde ZSSK od soboty do utorka zabezpečovala dopravu autobusmi. Nočné vlaky viedla odklonom cez Kežmarok a Plaveč.

Pri nehode sa najprv vykoľajil jeden vozeň, následne sa roztrhla súprava a vykoľajilo sa ďalších osem vozňov. Nikto na mieste neutrpel zranenie, príčiny a okolnosti havárie vyšetruje polícia. Vykoľajené vagóny pomáhala železničiarom odťahovať aj ťažká hasičská technika. 
 

Viac o téme: VlakVykoľajenieKrompachy
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu