Štvrtok6. jún 2024, meniny má Norbert, zajtra Róbert

Malého Miška museli znovu operovať

Miško Müller
Miško Müller

BRATISLAVA - Miška Müllera z rozdelených siamských dvojčiat museli lekári dnes opäť operovať.

Ako informuje internetová stránka detskej fakultnej nemocnice, "pre poruchy zažívacieho systému bola u pacienta indikovaná chirurgická revízia brucha". Lekári tiež dodávajú, že funkcia iných orgánov sa nezhoršila a lekári pokračujú v komplexnej intenzívnej liečbe.

Miškovi už dobre funguje pečeň a s podporou aj obličky. Miško má však podľa lekárov vážny problém so zažívacím traktom. Po rozdelení ho museli viackrát operovať, pretože sa mu prederavilo črievko, resp. hrozilo jeho prederavenie.

Miškova zažívacia trubica je veľmi problematická vzhľadom na svoju dĺžku. Miško stále prijíma potravu vo forme infúzií. Lekári tiež koncom uplynulého týždňa začali Miškovi znižovať dávku sedatív, aby sa mu postupne úplne obnovilo vedomie. Ako vysvetlil prednosta Kliniky anestéziológie a intenzívnej medicíny DFNsP v Bratislave Tibor Šagát, pacientovi, ktorý dlhšie užíva opiáty ich nemožno hneď vysadiť, pretože by sa u neho prejavili abstinenčné príznaky.

Miško dýcha bez výnimočnej podpory, sám začína vdychovať, no "v žiadnom prípade ešte nie je tento boj o jeho život vo víťaznom konci".
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu