Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Zlá situácia na cestách! Donovaly otvorené pre osobné automobily, pozor na snehové jazyky

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: TASR/František Iván)

BRATISLAVA - V dôsledku sneženia sú horské priechody Donovaly a Šturec uzatvorené pre nákladnú dopravu nad desať metrov dĺžky. Na Besníku, rovnako tak v Trstenej a okolí sa na cestách vytvárajú snehové jazyky. Informuje o tom Slovenská správa ciest (SSC) na svojom webe zjazdnost.sk.

Podľa poslednej aktualizácie sú diaľničné a rýchlostné úseky i cesty nižších kategórií a horské priechody zjazdné. Diaľnice majú povrch väčšinou vlhký a mokrý. "Kašovitá vrstva snehu sa vytvára na úseku diaľnice D3 Svrčinovec - Skalité a na úsekoch rýchlostnej cesty R3 Trstená - Tvrdošín, Sedliacka Dubová - Široká, tiež na obchvate Hornej Štubne a obchvate Svidníka," informujú cestári.

Cesty I., II. a III. triedy sú zjazdné, povrch vozoviek je prevažne vlhký až mokrý. Na severnom a východnom Slovensku sú vozovky miestami pokryté vrstvou čerstvého, kašovitého až utlačeného snehu hrúbky jeden až tri centimetre, miestami na cestách nižších kategórií do piatich centimetrov. Na cestách III. triedy v obvode Námestovo, Trstená a Dolný Kubín je na vozovke čerstvý, resp. utlačený sneh hrúbky päť až desať centimetrov. Miestami zľadovatený sneh hrúbky tri centimetre je na cestách III. triedy v obvode Turčianske Teplice.

Zafúkaná cesta zo Sečoviec
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: TASR/František Iván)

Horské priechody sú zjazdné, povrch vozoviek je prevažne pokrytý vrstvou čerstvého, kašovitého alebo utlačeného snehu hrúbky jeden až tri centimetre. Na HP Vrchslatina, Makov a Homôľka je kašovitý až utlačený sneh hrúbky štyri až päť a na HP Herlianske Sedlo je čerstvý sneh hrúbky päť až desať centimetrov. HP Chorepa, Kremnické Bane, Ďurďošík, Dargov, Pezinská Baba, Soroška, Skýcov, Pusté Pole, Biela Hora a Havran majú povrch vozoviek vlhký až mokrý.

Na ceste II/558 Stakčín - Ulič a pre všetku dopravu na ceste II/584 Srdiečko - Bystrá sú potrebné snehové reťaze pre vozidlá nad 3,5 t. Celú zimnú sezónu sú uzatvorené horské priechody: HP Fačkov (úsek cesty I/64 medzi Nitrianskym Pravnom a Fačkovským sedlom) pre vozidlá nad 10 m, HP Veľké Pole (cesta II/512 Oslany - Cerová), HP Šútovce (cesta III/1774). HP Skýcov (II/511) pre vozidlá nad 3,5 t.

Neudržiavané cesty v zime II/549 v úseku Úhorná - Úhornianske sedlo - Krásnohorské podhradie, III/3227 v úseku Hrabušická Píla - Stratená (križovatka ciest I/67 a III/3227) a Herlianske Sedlo (II/576) sú uzatvorené pre všetku dopravu.

Viac o téme: SnehCestyZjazdnosťVietorZatvorenéDonovaly
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu