Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Vodiči dávajte si pozor! Čakajú vás záveje, husté sneženie a silný vietor

(Zdroj: TASR/Michal Svítok)

BRATISLAVA - Všetky sledované úseky diaľnic, rýchlostných komunikácií, horských priechodov a ciest na Slovensku sú momentálne zjazdné. Povrch vozoviek je prevažne suchý až mokrý, miestami najmä v hornatejších oblastiach je na ňom čerstvý kašovitý až utlačený sneh. Vodiči by si mali dávať pozor na tvorbu snehových jazykov a závejov a miestami na silné sneženie i vietor. Informuje o tom Slovenská správa ciest (SSC) na svojom webe zjazdnost.sk.

Pre silné sneženie a vietor je uzavretá cesta III/3061 Štrba - Šuňava. Snehové jazyky a záveje sa miestami vytvárajú na cestách v okresoch Tvrdošín, Námestovo, Poprad, Kežmarok a Levoča. Na ceste II/584 Srdiečko - Bystrá sú potrebné snehové reťaze pre všetku dopravu a na ceste II/558 Stakčín - Ulič sú potrebné snehové reťaze pre vozidlá nad 3,5 tony.

Pre vozidlá nad desať metrov sú po celú zimnú sezónu uzavreté horské priechody Fačkov (úsek cesty I/64 medzi Nitrianskym Pravnom a Fačkovským sedlom), Veľké Pole (cesta II/512 Oslany - Cerová), Šútovce (cesta III/1774). Horský priechod Skýcov (II/511) je uzavretý pre vozidlá nad 3,5 tony. Cesty II/549 v úseku Úhorná - Úhornianske sedlo - Krásnohorské Podhradie, v úseku Hrabušická Píla - Stratená (križovatka ciest I/67 a III/3227) a Herlianske sedlo (II/576) sú uzavreté pre všetku dopravu. Cesty sú v zime neudržiavané.

Viac o téme: SnehCestyVietorZávejeVodiči
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu