Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Predpoveď počasia na Štedrý deň nepoteší: Meteorológovia varujú

počasie cez deň 24.12.2018 Zobraziť galériu (2)
počasie cez deň 24.12.2018 (Zdroj: SHMÚ)

BRATISLAVA – Vianoce strávime opäť na blate. Teploty budú nad nulou. Na celom Slovensku bude prevažne zamračené, na západe sa čakajú prehánky. Teploty sa budú pohybovať od 1 do 6 °C. Dôvod, prečo u nás bude tak teplo je teplejší morský vzduch, ktorý k nám prúdi. Dávajte si však pozor, v horských oblastiach hrozia snehové jazyky a záveje.

Na západnom Slovensku bude prevažne zamračené, hrozí občasný dážď. Najnižšie ranné teploty sa budú pohybovať od 0 do 3°C., cez deň bude od 3 až 6 °C.

Na strednom Slovensku bude prevažne zamračené, najnižšie ranné teploty budú od 2 do -3 a najvyššie denné teploty 1 až 5 °C.

Na východnom Slovensku bude tiež prevažne zamračené, najnižšie ranné teploty budú od 2 do  -2 a najvyššie denné teploty od 1 do 5 °C.

Počasie na horách

Vo výške 1000m bude prevažne zamračené a snehové prehánky. Najnižšia ranná teplota bude 3 °C a najvyššia denná teplota 0 °C.
Vo výške 1500m bude prevažne zamračené a snehové prehánky. Najnižšia ranná teplota bude -5 °C a najvyššia denná teplota -2 °C,
Vo výške 2000m bude prevažne zamračené a snehové prehánky. Najnižšia ranná teplota bude -8 °C a najvyššia denná teplota -5 °C.

Varovanie na Štedrý deň

Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) vydal na pondelok Štedrý deň výstrahu prvého stupňa pred snehovými jazykmi a závejmi, ako aj vetrom na horách. Informuje o tom na svojej oficiálnej internetovej stránke s tým, že výstraha platí pre Banskobystrický, Žilinský, Trenčiansky, Prešovský a Košický kraj.

Predpoveď počasia na Štedrý
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: SHMÚ)

Podľa SHMÚ vietor na horách hrozí v okresoch Ružomberok, Liptovský Mikuláš, Banská Bystrica, Tvrdošín, Brezno či Poprad. Tvorba snehových jazykov alebo závejov by sa mala ojedinele vyskytnúť v okresoch Ilava, Púchov, Považská Bystrica, Bytča, Čadca, Žilina, Kysucké Nové Mesto, Námestovo, Tvrdošín, Martin, Dolný Kubín, Ružomberok, Liptovský Mikuláš, Brezno, Poprad, Kežmarok, Stará Ľubovňa, Rožňava, Spišská Nová Ves, Gelnica, Levoča, Sabinov, Bardejov, Svidník, Stropkov, Medzilaborce, Humenné, Snina, Sobrance, Michalovce, Trebišov, Košice mesto, Košice okolie a Prešov.

Viac o téme: ZimaPočasieVarovanieŠtedrý deň
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu