Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Prekvapenie u Lajčáka: Bývalá hovorkyňa Fica získala lukratívny flek, bude z nej diplomatka

Beatrice Szabóová bude od 1. novembra pôsobiť na ministerstve zahraničných vecí. Zobraziť galériu (2)
Beatrice Szabóová bude od 1. novembra pôsobiť na ministerstve zahraničných vecí. (Zdroj: archív topky)

BRATISLAVA - Dlhoročná bývalá hovorkyňa dvoch premiérov Beatrice Szabóová sa takmer pred dvoma mesiacmi rozhodla, že zmení pracovisko. Začiatkom novembra sa presunula na ministerstvo zahraničných vecí. V súčasnosti by mala pôsobiť na konzuláte v španielskom Madride.

Bývalá hovorkyňa Roberta Fica a Petra Pellegriniho Beatrice Szabóová sa stane konzulkou v Španielsku. Informoval o tom .týždeň. Na konzulát do Madridu by sa mala presunúť v januári. Szabóová odišla z tlačového oddelenia úradu vlády po takmer siedmich rokoch. 

Posun na rezort zahraničia

Ministerstvo zahraničia detaily o jej novom pracovisku tají. „Na Vami žiadané informácie sa vzťahuje právna úprava ochrany osobných údajov a nejde ani o vedúceho zamestnanca, u ktorého je táto právna úprava limitovaná,“ uviedol pre Topky hovorca rezortu zahraničia Boris Gandel. 

Ako hovorkyňa pracovala pre dvoch premiérov SR. „Počas svojej kariéry na úrade vlády som pracovala ako hovorkyňa pre dvoch predsedov vlády. Mala som jedinečnú príležitosť veľa sa naučiť. Robila som pre dvoch skvelých šéfov, s tímom veľkých profesionálov,“ povedala po svojom odchode. 

Beatrice Szabóová bude od
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: archív topky)


Pellegriniho hovorkyňa odchádza: Novým šéfom komunikačného oddelenia sa stane Druckerov človek


Dlhé roky pracovala ako hovorkyňa Roberta Fica. Po jeho demisii ostala na úrade ako hovorkyňa nového premiéra Petra Pellegriniho. Po niekoľkých mesiacoch sa však rozhodla pre zmenu a odišla na ministerstvo zahraničných vecí. „Môžem potvrdiť, že po šesť a pol roku práce na úrade vlády odchádzam od 1. novembra pracovať na ministerstvo zahraničných vecí, keďže sa už dlhodobejšie chcem kariérne posunúť smerom k zahraničným vzťahom,“ uviedla ešte v októbri. Vo funkcii riaditeľa kancelárie ju nahradil Tomáš Kuča, ktorý predtým pôsobil ako hovorca exministra zdravotníctva Tomáša Druckera.

Viac o téme: Ministerstvo zahraničných vecíBeatrice Szabóová
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu