Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Rozhodnuté! Bratislava bude mať novú ešpézetku: Víťaz je jednoznačný

O novom EČV hlavného mesta rozhodli desiatky tisíc ľudí. Zobraziť galériu (3)
O novom EČV hlavného mesta rozhodli desiatky tisíc ľudí. (Zdroj: Facebook/Polícia SR)

BRATISLAVA - Verejnosť si zvolila svojho víťaza. Novou skratkou pre okres Bratislava bude BT! Polícia zverejnila výsledky ankety na sociálnej sieti, kde rozhodli desiatky tisíc ľudí. Vo finálovom kole však nešlo o tesný boj. Zatiaľ čo skratka BE získala 3200 hlasov, BT si vybralo až 26-tisíc ľudí. Novú značku budete na cestách vídať už budúci rok.

Od roku 2010 vodiči nedostávajú tabuľku s písmenkami BA, rok 2019 bude koncom pre skratku BL. Podľa výsledkov ankety na sociálnej sieti, ktorú zverejnila polícia, ju nahradí skratka BT.  "Vyhrala s jednoznačným náskokom," informovala polícia. Vo finále prevalcovala skratku BE, ktorá získala len 11 percent hlasov. Celkovo za víťaza hlasovalo až 26 000 ľudí. 

O novom EČV hlavného
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Facebook/Polícia SR)

Anketové kolá odštartovali v septembri. Na výber boli štyri možnosti - BE, BD, BT a BI. Hlasujúci si vyberali postupne medzi dvojicami. Víťazná skratka sa najviac pozdávala aj našim čitateľom. V ankete získala až 3831 hlasov, zatiaľ čo za ostatné možnosti zahlasovalo menej než 300 ľudí.

V minulosti sa na základe medializácie a ankety vybrala aj súčasná skratka BL. Štyri nové možnosti spočiatku verejnosť pobúrili, niektoré zo skratiek totiž obsahovali písmenká, ktoré sa v slove Bratislava ani nenachádzajú. 

Verejnosť môže v ankete
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Prezídium Policajného zboru)

Hovorca Prezídia Policajného zboru Michal Slivka objasnil, že skratky pre označovanie jednotlivých okresov na tabuľkách s evidenčným číslom sú ustanovené v zákone o cestnej premávke. Viac sa dočítate TU.

Viac o téme: VíťazBratislavaEČV
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu