Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Cesta sa končí pri múre

Pripravená cesta i chodník sa končia pri budove, ktorá mestu nepatrí.
Pripravená cesta i chodník sa končia pri budove, ktorá mestu nepatrí. (Zdroj: Nový Čas)

KOŠICE - Komická situácia vznikla pri výstavbe cesty v Košiciach. Komunikácia má prepojiť veľké nákupné centrá a odľahčiť dopravu. Radnica vlastní pozemky pod cestou, ako aj stavebné povolenie na celý úsek cesty, no nie starú budovu. Práve pri nej sa rozostavaná cesta zatiaľ končí...

S cestou ráta aj stavebný plán a magistrát má stavebné povolenie. „Majitelia budovy ako účastníci stavebného konania nenamietali,“ uviedla hovorkyňa radnice Jana Geročová. Samospráva chce získať budovu, ponúkla za ňu 900-tisíc Sk. „Vlastníci žiadajú viac,“ konštatovala hovorkyňa.

Mesto však túto komickú situáciu nevidí tragicky. „Je otázkou času, keď sa nám podarí budovu odstrániť. Cesta sa zatiaľ môže stavať z oboch strán. Medzitým sa čaká na dohodu s mestom a vlastníkom budovy. Tú potom môžeme zbúrať a cestu v zhruba 10-metrovom úseku prepojiť,“ dodala J. Geročová.

Mesto na tento rok vyčlenilo na výstavbu vyše 8 miliónov Sk, ktoré vyčerpalo. Ďalšie peniaze by mali byť uvoľnené až na budúci rok, keď by mali dokončiť celú výstavbu komunikácie medzi Hornbachom a Carrefourom.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu