Piatok17. máj 2024, meniny má Gizela, zajtra Viola

Dva rotvajlery usmrtili 62-ročného strážnika

TRNAVA - Po útoku dvoch rotvajlerov zomrel v utorok v Senici 62-ročný muž. Muž pracoval ako vrátnik v stavebnej spoločnosti, strážne psy na neho zaútočili, keď ich vypúšťal z kotercov do priestorov firmy. ČTK o tom informovala policajná hovorkyňa Martina Kredatusová.

"Rotvajlery na neho z neznámych príčin zaútočili a spôsobili mu zranenia, na následky ktorých zomrel," uviedla v tlačovej správe hovorkyňa. Polícia začala trestné stíhanie z prečinu usmrtenia.

"Za útoky psov sú zodpovední ich majitelia," povedal ČTK František Hrádek z kynológie bratislavskej mestskej polície. Podľa neho žiadny oficiálny register bojových psov neexistuje. Každý pes je určený na niečo iné a nie každý človek zvládne chovať veľkého psa, dodal.

Útoky psov na ľudí sa opakujú každý rok. Vo viacerých európskych krajinách sa preto snažia vlády sprísniť podmienky chovu niektorých plemien. Chovať by ich nemali napríklad súdne trestaní ľudia.

Návrhom na sprísnenie chovu takzvaných bojových plemien sa pred dvoma rokmi zaoberal aj slovenský parlament. Zákon obsahoval aj zoznam agresívnych plemien, do ktorého boli zaradené napríklad brazílska fila, bulteriér, doberman, pitbulteriér, argentínska doga a rotvajler. Jeho predkladateľ poslanec Tomáš Galbavý však vtedy svoj návrh stiahol.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu