Piatok17. máj 2024, meniny má Gizela, zajtra Viola

Krutá smrť štyroch robotníkov: Prečo museli zomrieť?

Mobilné lešenie sa zachytilo o elektrické vedenie a muži, ktorí ho ťahali, zhoreli. Zobraziť galériu (6)
Mobilné lešenie sa zachytilo o elektrické vedenie a muži, ktorí ho ťahali, zhoreli. (Zdroj: Nový Čas)

ILAVA - Štyri rodiny po mŕtvych robotníkoch, ktorí zomreli v Ilave po zásahu elektrickým prúdom, sa topia v slzách. Nedokážu si vysvetliť, prečo ich milovaní zomreli strašnou smrťou - zhorením! Policajný vyšetrovateľ začal trestné stíhanie pre usmrtenie. Pri pitve sa bude skúmať aj to, či robotníci neboli pod vplyvom alkoholu. Jeden z nich totiž v deň tragédie oslavoval narodeniny.

Pre Juraja Prostiňáka († 34) z Dubnice nad Váhom to mal byť šťastný deň. Narodeniny však už osláviť nestihol. Zomrel po zásahu 22-tisíc voltov. O život prišli aj jeho kolegovia Dubničan Jaroslav Antala († 39), Richard Provazník († 33) z Novej Dubnice a Henrich Horil († 31) z Trenčianskych Teplíc. Rodiny mŕtvych včera mlčali. „Je mi nevoľno, bolí ma srdce, musím ísť do nemocnice,“ povedala mama H. Horila. V slzách sa topila aj mama R. Provazníka, ktorý bol otcom malého dieťaťa. „Nemám silu o tom hovoriť,“ nariekala. Rodinu J. Antalu, ktorý mal dve deti, prišla povzbudiť kamarátka. „Nechcú sa k tomu vyjadrovať,“ odkázala nám po nej jeho manželka.

Prípadom sa zaoberajú policajti aj Inšpektorát bezpečnosti práce. Ten však môže riešiť iba úrazy zamestnancov. Traja muži boli živnostníci. U J. Prostiňáka úrad zisťuje, či si ho niekto z nich na prácu najal. Policajti preveria aj to, či robotníci neboli pod vplyvom alkoholu. Podľa svedkov sa vraj správali čudne. „Ťahali lešenie a kopali doň, potom kričali pomoc, pomôžte!“ povedal Jožko Burdej (11). K smrteľnému úrazu došlo v pondelok. Robotníci premiestňovali lešenie k hale súkromnej firmy. To sa zachytilo o vedenie vysokého napätia.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu