Sobota15. jún 2024, meniny má Vít, zajtra Bianka, Blanka

Petra (†22) zomrela pri autonehode, ktorú spôsobil splašený kôň

Nebohá Petra je v strede na spoločnej fotke so študentmi.
Nebohá Petra je v strede na spoločnej fotke so študentmi.

NITRA - Životné plány jej preťala smrť! Tešila sa pritom na svadbu. Petra Lovásová († 22) z Nitry zahynula v sobotu večer pri nepochopiteľnej dopravnej nehode, keď do auta, v ktorom sa viezla s rodinou a snúbencom Marcelom (23), narazil splašený kôň. Bývalé kolegyne a žiaci zo školy, kde učila, za ňou veľmi smútia.

Na chodbe súkromnej strednej odbornej školy v Nitre horia na Petrinu pamiatku sviečky, pripomína ju veľká čiernobiela fotografia. „Angličtinu u nás učila popri vysokej škole, kde okrem jazyka študovala aj etiku. S jazykmi chcela vždy pracovať,“ potláča slzy učiteľka a Petrina priateľka Katarína Jurkovičová (24). Poznali sa už od zápisu na vysokej škole.

„Petra urobila v auguste štátnice. Tešila sa, že to najťažšie už má za sebou a čaká ju len pekná budúcnosť. Často hovorila o plánovanej svadbe s Marcelom. Chodili spolu už osem rokov. Najprv som chystala sobáš ja s priateľom a Petra mala byť moja družička. Po nás sa mali brať oni,“ plače mladá žena. Na zosnulú angličtinárku nedajú dopustiť ani študenti: „Vedela si nás získať, bola pre nás ako kamarátka,“ hovoria tretiačky Natália a Peťa (17).

Pri sobotňajšej nehode okrem Petry zahynul v aute aj jej otec Karol († 45). Jej snúbenca Petra hospitalizovali s otvorenou zlomeninou čeľuste a včera popoludní ho operovali. Do ich auta narazil na diaľnici pri Nitre jeden z troch splašených koní, ktoré ušli svojmu gazdovi.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu