Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Útočil na svoju milenku i jej manžela: "Rodinný priateľ" dostal nepodmienečný trest

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: gettyimages.com)

BANSKÁ BYSTRICA - Na päť rokov odňatia slobody nepodmienečne za vydieranie a nebezpečné vyhrážanie milenke a ublíženie na zdraví jej manželovi sprísnil dnes odvolací senát Krajského súdu v Banskej Bystrici trest pre 42-ročného Jána Ondrejku z Dolných Príbeliec v okrese Veľký Krtíš. V minulosti sedemkrát trestaný Ondrejka spáchal skutky voči manželskému páru z Veľkého Krtíša, ktorý navštevoval ako ich „rodinný“ priateľ a so ženou mali intímny vzťah.

Slobodný Ondrejka udržiaval s domácou paňou dôverný vzťah, ktorý manžel toleroval. Po istom čase však Ondrejka začal 32-ročnej žene hroziť, že ak s ním skončí milenecky vzťah, povie to príbuzným. Tiež jej zakazoval s manželom intímne sa stýkať, lebo oboch zabije, pretože jemu nerobí problém „zabiť človeka“. Konanie Ondrejku vyvrcholilo v polovici augusta 2017, keď najprv fyzicky napadol manžela milenky. Potom násilím vnikol do ich bytu a v bitke muža pokračoval. Napadnutý utrpel otras mozgu, zlomeninu nosa, trieštivé zlomeniny čeľuste a krídla klinovej kosti spodiny lebečnej, čo si vyžiadalo práceneschopnosť päť týždňov.

Na Okresnom súde vo Veľkom Krtíši Ondrejka vinu priznal. Senát akceptoval priznanie a vymeral mu znížený podmienečný trest tri roky. Navyše mu zakázal priblížiť sa k poškodeným manželom na vzdialenosť menšiu ako päť metrov a uložil mu i povinnosť v skúšobnej lehote podrobiť sa probačnému dohľadu súdu. Voči tomu sa odvolal prokurátor, ktorý vzhľadom na kriminálnu minulosť žiadal nepodmienečný trest.

Odvolací súd vyhovel žalobcovi a Jánovi Ondejkovi uložil trest päť rokov vo väzení so stredným stupňom stráženia, lebo v minulosti už bol vo výkone trestu. Pretože ide o trest nad dva roky, sudca nariadil jeho výkon hneď po vyhlásení verdiktu a Ondrejku justičná stráž eskortovala rovno do väzenia.

Viac o téme: TrestSúd Banská BystricaJán OndrejkaRodinný priateľ
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu