Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Ján bez povolenia vypiloval agáty, chytili ho policajti: Dnes mu súd sprísnil trest

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: pixabay.com)

BANSKÁ BYSTRICA - Úhrnný trest osem mesiacov odňatia slobody podmienečne za krádež agátov uložil dnes odvolací senát Krajského súdu v Banskej Bystrici pre 45-ročného Jána Mila z Kamenian v okrese Revúca. V lese pri Kameňanoch Milo vypílil päť agátov bez súhlasu obce a majiteľa parcely, čím spáchal prečin krádeže.

Agáty Milo vypílil motorovou pílou Stihl v marci minulého roku. Drevo porezal na metrové kusy, ale nestačil odviezť, pretože ho na mieste činu prichytili policajti. Na súde svoje konanie Milo priznal a oľutoval. Vzhľadom na priznanie dostal trest 250 hodín povinnej práce.

Voči verdiktu sa odvolal prokurátor a žiadal uznať vinu aj za vypílenie ďalších stromov. Odvolací senát vyhovel žalobcovi a Milovi uložil trest odňatia slobody na osem mesiacov s podmienečným odkladom výkonu trestu na dva roky. Zároveň ho uznal za vinného nielen z krádeže, ale aj z prečinu porušovania ochrany stromov a krov.

Milovi priťažilo, že za krádež bol stíhaný pár mesiacov pred vypílením agátov. V trestnom registri má však aj päť záznamov o starších odsúdeniach. V obci ho evidujú ako snaživého pracovníka na verejnoprospešných prácach. Aj agáty šiel vypíliť až po "pracovnom" čase.

Viac o téme: Súd Banská BystricaJán MiloAgáty
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu