Pondelok20. máj 2024, meniny má Bernard, zajtra Zina

Poslanci košického zastupiteľstva: Takto využívajú notebooky za 1,4 milióna

Načo je mu notebook? Zobraziť galériu (4)
Načo je mu notebook? (Zdroj: Nový Čas)

KOŠICE - Z notebookov väčšina košických poslancov strach nemá! Dostali ich len koncom augusta a mnohí okrem čítania materiálov na zastupiteľstvo stíhali aj prezeranie internetu či e-mailov.

Notebooky pre 50 mestských poslancov stáli košickú radnicu 1,4 milióna Sk. Dôvodom bola úspora papiera a tonera tlačiarne. Premiéru mali na zastupiteľstve koncom augusta, predtým však poslanci absolvovali školenie, ako s nimi narábať.

Mnohým to však na utorkovom pokračovaní zastupiteľstva išlo výborne. Z 35 poslancov malo prenosné počítače až 32! Traja si ich však len vybrali na stôl, možno aj zapli, no počas celého rokovania ani raz „neťukli“. Časť poslancov mala pred sebou otvorené materiály, o ktorých sa hovorilo. Niektorí však namiesto počúvania svojich kolegov a zapájania sa do diskusií o meste a jeho problémoch si prezerali zoznamovacie či spravodajské stránky.

„Nemám dnes notebook so sebou, lebo mám ešte ďalšie stretnutia. Prejednávané body som si preštudoval pred zastupiteľstvom,“ ospravedlňoval sa poslanec Martin Boritáš. Jeho kolega Peter Cengeľ hodnotí prácu kolegov s počítačmi ako dobrú. Poslanci ešte magistrát požiadali, aby im materiály dával v inom formáte, pretože do súčasného nemôžu vpisovať vlastné poznámky.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu