Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Novým veľvyslancom na Slovensku má byť Obsitnik

BRATISLAVA - Novým veľvyslancom Spojených štátov na Slovensku bude pravdepodobne Vincent Obsitnik. ČTK to dnes oznámila ambasáda USA v Bratislave. Pokiaľ jeho nomináciu od prezidenta Georga Busha schváli Senát, Obsitnik nahradí v čele zastupiteľstva Rodolpha Valleeho.

"Prezident Bush oznámil, že zamýšľa nominovať Vincenta Obsitnika z Virginie mimoriadnym a splnomocneným veľvyslancom Spojených štátov amerických v Slovenskej republike," uviedla ambasáda v tlačovej správe.

O Obsitnikovi, ktorý je údajne podnikateľom so slovenskými koreňmi, sa v minulosti hovorilo ako o novom veľvyslancovi USA v Slovinsku. Tento týždeň však slovinský denník Dnevnik napísal, že bude zastupovať americkú diplomaciu v Bratislave.

Zastupiteľstvo zdôraznilo, že USA a Slovensko čelia rovnakým výzvam v domácej i zahraničnej politike - v riešení regionálnych konfliktov, zvyšovaniu energetickej bezpečnosti, boji proti terorizmu, venovaní sa klimatickým zmenám alebo podpore demokracie. Pripomenulo tiež spoluprácu ambasády s vládnymi úradmi, investormi, neziskovými organizáciami a pri zlepšovaní postavenia Rómov.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu