Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Paranormálny jav v parlamente: FOTO Kotlebovci cestujú v čase aj priestore

Natália Grausová a Rastislav Schlosár. Obaja mali byť podľa podpisov v parlamente. Zobraziť galériu (6)
Natália Grausová a Rastislav Schlosár. Obaja mali byť podľa podpisov v parlamente. (Zdroj: Foto: Ján Zemiar)

BRATISLAVA - Priniesli si praktiky zo školy? Poslanci strany ĽSNS mali vo štvrtok ťažkú voľbu. Opozícia odvolávala ministerku pôdohospodárstva Gabrielu Matečnú a v Pezinku sa konal súd so Stanislavom Mizíkom. Kotlebovci sa svoju dilemu rozhodli vyriešiť skutočne šalamúnsky a zúčastnili sa tak povinnej jazdy v parlamente a rovnako podporili aj svojho straníckeho kolegu v Pezinku.

Vo štvrtok odštartoval dlhoočakávaný proces s poslancom Ľudovej strany Naše Slovensko, Stanislavom Mizíkom. Ten čelí obžalobe pre zločin výroby extrémistických materiálov, zločin rozširovania extrémistických materiálov a prečin hanobenia národa, rasy a presvedčenia. Jeho stranícki kolegovia mali preto ťažké rozhodovanie.

Súdne pojednávanie s poslancom Stanislavom Mizíkom.
Zobraziť galériu (6)
Súdne pojednávanie s poslancom Stanislavom Mizíkom.  (Zdroj: Foto: Ján Zemiar)

Chceli podporiť svojho kolegu, ale zároveň mali byť aj v parlamente, kde sa opozícia pokúšala o odvolanie ministerky pôdohospodárstva Gabriely Matečnej. Zvládli to však bravúrne a vyzerá to tak, že niektorí poslanci z ĽSNS boli na oboch miestach naraz. Na prezenčke NR SR majú totiž viacerí podpisy, čo by znamenalo, že sedia vo svojej práci v parlamente. Predsa však zvíťazila stranícka súdržnosť a väčšina podpísaných na prezenčke bola v rovnakej chvíli fyzicky v Pezinku na Špecializovanom súde na procese s Mizíkom.

Podpisy na prezenčnej listine
Zobraziť galériu (6)
Podpisy na prezenčnej listine  (Zdroj: Vlado Anjel)

Zastihnúť sa nám tam podarilo Natáliu Grausovú, Rastislava Schlosára, Jána Kecskésa, Petra Krupu, či Martina Kotlebu. Každý z menovaných bol pritom podľa svojho podpisu v rovnakej chvíli v Bratislave. Keď sme sa pýtali Grausovej, prečo nie je v parlamente, odpovedať odmietla. "Budem sa rozprávať len s profesionálmi," odbila nás.

Aj Peter Krupa bol podľa prezenčnej listiny v parlamente, fyzicky bol však v Pezinku na súdnom pojednávaní.
Zobraziť galériu (6)
Aj Peter Krupa bol podľa prezenčnej listiny v parlamente, fyzicky bol však v Pezinku na súdnom pojednávaní.  (Zdroj: Foto: Ján Zemiar)

Natália Grausová sa k otázke, prečo nie je v parlamente, nevyjadrila.
Zobraziť galériu (6)
Natália Grausová sa k otázke, prečo nie je v parlamente, nevyjadrila.  (Zdroj: Foto: Ján Zemiar)

Poslanci ĽSNS mali byť v parlamente, namiesto toho prišli podporiť svojho straníckeho kolegu na Špecializovaný súd do Pezinka.
Zobraziť galériu (6)
Poslanci ĽSNS mali byť v parlamente, namiesto toho prišli podporiť svojho straníckeho kolegu na Špecializovaný súd do Pezinka.  (Zdroj: Foto: Ján Zemiar)

Viac o téme: ĽSNSStanislav Mizík
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu