Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Poslanec Kollár chýbal na odvolávaní Matečnej: Nepoprel, že bol na dovolenke

Boris Kollár Zobraziť galériu (2)
Boris Kollár (Zdroj: Foto: SITA/Diana Černáková)

BRATISLAVA - V parlamente bolo minulý týždeň rušno. Ministerka pôdohospodárstva Gabriela Matečná čelila odvolávaniu v súvislosti so škandálmi v agrodotáciách. Jedným z tých, ktorý sa pod návrh podpísali, bol aj líder Sme rodina Boris Kollár. Na odvolávaní však chýbal.

Opozícia iniciovala návrh na zvolanie mimoriadnej schôdze pred vyše týždňom. Podpísalo sa podeň 44 poslancov, medzi ktorými nechýbal ani Boris Kollár. Na odvolávaní Matečnej však chýbal a nemohol tak ani zahlasovať. V ospravedlnení uviedol iný dôvod. V parlamente sa však šušká, že dôvodom bola dovolenka v luxusnej destinácii.

Kollár na hlasovaní chýbal, mal na to vážny dôvod

Na otázku, či je momentálne na dovolenke, odpovedal vyhýbavo. "Nebudem sa k tomu absolútne vyjadrovať," povedal pre Topky Kollár. "Nemôžem nič potvrdiť," uviedol. "Keď si pozriete moje absencie v parlamente, tak sa dá povedať, že za rok vynechám možno jedno hlasovanie. Myslím si, že mám veľmi slušnú dochádzku a k týmto veciam sa nemusím vyjadrovať."

Parlament
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Topky.sk / Martin Bublavý)

Podľa jeho slov mal na to vážny dôvody. "Mal som na tom osobný dôvod. A veľmi vážny osobný dôvod," dodal Kollár. Poslanci odvolávali ministerku Matečnú vyše 12 hodín. Opozícii sa však nepodarilo presvedčiť dostatok poslancov na to, aby Matečnú odvolali. Pomerom hlasov 70 ku 60 ostáva vo funkcii ministerky pôdohospodárstva. Hlasovania sa zdržali štyria poslanci.

Viac o téme: OdvolávanieBoris KollárGabriela Matečná
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu