Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Medzinárodne hľadaný cudzinec to skúšal u nás: Falošné údaje a žiadosť o azyl

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Medzinárodne hľadaný cudzinec, ktorý sa vydával za niekoho iného, žiadal na Slovensku o azyl. Ako ďalej informovala hovorkyňa Prezídia Policajného zboru Denisa Baloghová, v skutočnosti išlo o muža, na ktorého maďarské justičné orgány vydali európsky zatýkací rozkaz.

Podľa Baloghovej začiatkom marca prišiel na políciu v Trenčíne 55-ročný Ukrajinec, aby si vybavil doklady. Tvrdil, že mu ich ukradli a zároveň požiadal o azyl. Policajti ho preto odviezli na Útvar policajného zaistenia pre cudzincov do Medveďova. Už vtedy zrejme vedel, že je po ňom vyhlásené pátranie, pretože pri poskytovaní svojich údajov klamal. Uviedol nepravdivé údaje o mene, priezvisku, dátume narodenia aj štátnej príslušnosti. Medzinárodné pátranie po ňom vyhlásili až začiatkom apríla.

Vďaka tomu, že cudzinecká polícia preveruje odtlačky prstov každého nelegálneho migranta, sa podarilo odhaliť pravdu. Zistili, že ide o páchateľa závažnej násilnej trestnej činnosti. Muž je momentálne vo väzbe a justičné orgány budú rozhodovať o jeho vydaní do Maďarska.

Viac o téme: AzylSlovenskoMaďarskoMedzinárodný zatykač
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu