Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

V centre Žiliny spustili bezplatnú internetovú zónu

V Žiline v centre mesta dali do prevádzky bezplatnú internetovú zónu.
V Žiline v centre mesta dali do prevádzky bezplatnú internetovú zónu. (Zdroj: TASR)

ŽILINA - V centre Žiline dnes spustili bezplatnú internetovú zónu. Námestie Andreja Hlinku, Mariánske námestie, niektoré priľahlé ulice, Sad SNP a takmer celú Národnú ulicu pokrýva signál, ktorý umožňuje pripojenie v štandarde Wi-Fi.

Ide o prístup pre notebooky, mobilné telefóny a všetky zariadenia s podporou bezdrôtového pripojenia. "Verím, že občania ocenia možnosť používať v centre mesta bezplatný internet, či už v rámci svojich pracovných aktivít, vyhľadávania praktických informácií alebo na spestrenie voľného času," konštatoval žilinský primátor Ivan Harman.

Takúto službu podľa neho uvítajú najmä ľudia z biznis sektoru, študenti a zahraniční turisti. "Naše mesto sa takýmto spôsobom približuje k štandardom vyspelých miest Európskej únie. Rozvoj informačných technológií a celkovú digitalizáciu služieb chápeme ako perspektívnu a dobrú investíciu do budúcnosti,“ povedal Harman.

Prihlásený užívateľ má k dispozícií plnohodnotný prístup k webu a ostatným službám internetovej siete. Doba pripojenia užívateľa sa limituje na dve hodiny denne, rýchlosť pripojenia je v súčasnosti 512Kbps, v plnej prevádzke to bude 2Mbps. Užívateľ je po pripojení smerovaný na webovú stránku mesta Žilina, kde sú základné informácie a možnosť prihlásenia sa bez nutnosti registrácie.

"Bezplatnú internetovú zónu oficiálne otvárame pred začiatkom nového školského roka. Verím, že aj takýmto spôsobom ovplyvníme úroveň vzdelania a komunikácie. Navyše Žilina je univerzitné mesto, kde študuje množstvo budúcich IT špecialistov,“ dodal Harman.

Bezplatná internetová zóna bude vyznačená na mapách v trolejbusoch a autobusoch MHD - na plagátoch alebo vo forme nálepky. Upozorní na ňu aj závesný banner, pútače v uliciach mesta a oficiálna internetová stránka mesta www.zilina.sk.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu