Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Krásne POČASIE na začiatku týždňa, blížime sa k tridsiatke: Ku koncu sa poriadne zvrtne

Ilustračné foto Zobraziť galériu (6)
Ilustračné foto (Zdroj: Foto: gettyimages.com)

BRATISLAVA - Meteorológovia zo Slovenského hydrometeorologického ústavu predpovedajú teplý a slnečný začiatok týždňa. Teploty sa vyšplhajú až na 29 stupňov Celzia. Koncom týždňa ale Slovákov čakajú búrky, ochladí sa až o desať stupňov Celzia.

PONDELOK - Od západu postúpi do našej oblasti studený front spojený s tlakovou nížou so stredom nad Nórskym morom. Pred ním k nám od juhozápadu vyvrcholí prílev teplého vzduchu. V noci bude jasno až polooblačno. Najnižšia nočná teplota 14 až 9, v dolinách a kotlinách miestami 8 až 3 stupňov Celzia. Bude bezvetrie alebo bude fúkať slabý vietor.

Krásne POČASIE na začiatku
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: Foto: predpovede.sk)

Cez deň bude polooblačno až oblačno, k večeru lokálne až zamračené. Postupne miestami prehánky alebo búrky. Najvyššia denná teplota 24 až 29 stupňov Celzia, na severe a východe ojedinele chladnejšie. Teplota na horách vo výške 1500 m okolo 15 stupňov Celzia. Fúkať bude slabý, postupne prevažne juhozápadný vietor 2 až 7 m/s (5 až 25 km/h). Predpokladané množstvo zrážok - v noci bez zrážok, cez deň do 5 mm, pri búrkach okolo 10 mm. Tendencia tlaku vzduchu - ustálený stav.

UTOROK - Cez našu oblasť postúpi smerom na východ studený front spojený s tlakovou nížou so stredom nad Nórskym morom. Za ním sa k nám od juhozápadu rozšíri nevýrazný výbežok vyššieho tlaku.

Krásne POČASIE na začiatku
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: Foto: predpovede.sk)

V noci bude oblačno až zamračené a na väčšine územia dážď, prehánky, ojedinele aj búrky. Cez deň prevažne polooblačno, na severe oblačno a miestami prehánky. Najnižšia nočná teplota 15 až 10 stupňov Celzia. Najvyššia denná teplota 19 až 24, pod Tatrami a na Horehroní zväčša okolo 17 stupňov Celzia. Fúkať bude slabý premenlivý, na západe prevažne severozápadný vietor 3 až 7 m/s (10 až 25 km/h).

STREDA - Oblasť vyššieho tlaku vzduchu, ktorá bude do strednej Európy zasahovať od juhu, zoslabne. Zároveň sa bude nad Poľskom a Nemeckom v brázde nízkeho tlaku udržiavať zvlnený studený front a k nám bude od juhozápadu prúdiť veľmi teplý vzduch.

Krásne POČASIE na začiatku
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: Foto: predpovede.sk)

Bude malá, miestami prechodne zväčšená oblačnosť. Najnižšia nočná teplota 13 až 8, v dolinách a kotlinách miestami okolo 5 stupňov Celzia. Najvyššia denná teplota 23 až 27, pod Tatrami okolo 21 stupňov Celzia. Fúkať bude slabý premenlivý, cez deň prevažne juhozápadný vietor 3 až 7 m/s (10 až 25 km/h), v nárazoch miestami okolo 12 m/s (45 km/h).

ŠTVRTOK - V brázde nízkeho tlaku vzduchu bude cez našu oblasť smerom na juhovýchod postupovať zvlnený studený front. Spočiatku bude polooblačno až oblačno a ojedinele prehánky. Postupne od západu oblačno až zamračené a na mnohých miestach dážď, prehánky, ojedinele aj búrky. Najnižšia nočná teplota 14 až 9 stupňpv Celzia. Najvyššia denná teplota 21 až 26, na krajnom západe, v Žilinskom kraji a na Spiši 15 až 20 stupňov Celzia.

Krásne POČASIE na začiatku
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: Foto: predpovede.sk)

PIATOK - Zvlnený studený front postúpi z našej oblasti ďalej na východ a za ním sa k nám od západu v chladnejšom vzduchu rozšíri výbežok vyššieho tlaku. Bude premenlivá oblačnosť a spočiatku miestami dážď, prehánky, ojedinele aj búrky. Vo vysokých polohách sneženie. Najnižšia nočná teplota 11 až 6, na severe a západe miestami okolo 4 stupne Celzia. Najvyššia denná teplota 13 až 19 stupňov Celzia. 

Krásne POČASIE na začiatku
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: Foto: predpovede.sk)

Viac o téme: PočasiePredpoveď
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu