Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Predseda senátu ochorel, súd v prípade vraždy Kubašiaka odročili

Za smrť podnikateľa Kubašiaka viní prokurátor Róberta P.
Za smrť podnikateľa Kubašiaka viní prokurátor Róberta P. (Zdroj: TASR)

BRATISLAVA - Hlavné pojednávanie v prípade vraždy Jána Kubašiaka z Polomky, ktoré malo dnes pokračovať, odročili. Dôvodom je náhle ochorenie predsedu senátu. Pojednávať by sa opäť malo 18. septembra.

Podnikateľa Kubašiaka zavraždili vlani 14. novembra večer v jeho dome v Polomke v okrese Brezno. Prokurátor za jeho smrť viní bývalého banskobystrického vyšetrovateľa Róberta P. Ten mal pištoľou s tlmičom zozadu streliť Kubašiakovi do hlavy, čo prokurátor kvalifikoval ako úkladnú vraždu. Róbertovi P. za vraždu a ďalšie zločiny hrozí 25 rokov väzenia až doživotie.

Jeho komplic Róbert Č. je obžalovaný zo zločinu lúpeže a ďalších zločinov. Hrozí mu sedem až dvanásť rokov odňatia slobody. Na akcii v Polomke sa zúčastnil aj Juraj Roszík, v tom čase aktívny policajt v Trenčíne. Ten spolupracoval s políciou a s prokurátorom uzavrel dohodu o vine a treste. Prijal trest odňatia slobody 8,5 roka v ústave so stredným stupňom stráženia.

Dnes mal pred súdom vypovedať horehronský podnikateľ Igor Š., údajný objednávateľ Kubašiakovej vraždy. Bývalý vyšetrovateľ Róbert P. odmieta, že vraždil a tvrdí, že v čase ich útoku do domu prišla aj štvrtá osoba, ktorá Kubašiaka zastrelila. Jeho dvaja komplici však tvrdia, že strieľal Róbert P.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu