Utorok14. máj 2024, meniny má Bonifác, zajtra Žofia, Sofia

Objednávateľ vraždy Kubašiaka zostáva vo väzbe

Vraždu na objednávku vykonali bývalí policajti 14. novebra 2006
Vraždu na objednávku vykonali bývalí policajti 14. novebra 2006

BANSKÁ BYSTRICA – Údajný objednávateľ vraždy podnikateľa Jána Kubašiaka z Polomky Igor Š. ostane i naďalej vo väzbe. Dnes o tom na neverejnom zasadnutí rozhodol senát Krajského súdu v Banskej Bystrici.

Známeho horehronského podnikateľa Igora Š. zadržala polícia pred mesiacom pre podozrenie, že on si objednal vraždu svojho bývalého spoločníka Kubašiaka. Sudkyňa Okresného súdu v Banskej Bystrici ho následne vzala do väzby, proti čomu Igor Š. podal sťažnosť, ale odvolací senát mu nevyhovel.

V prípade vraždy podnikateľa Kubašiaka z Polomky sa koncom júna začalo hlavné pojednávanie. Obžalovaní sú bývalí policajti Róbert P. a Róbert Č. Kubašiaka zavraždili 14. novembra 2006 večer v jeho dome v Polomke v okrese Brezno. Prokurátor za jeho smrť viní bývalého banskobystrického vyšetrovateľa Róberta P. Ten to popiera a tvrdí, že vraždil štvrtý muž.

Pojednávanie bude pokračovať v auguste, kedy by mal vypovedať aj údajný objednávateľ vraždy Igor Š. Na akcii v Polomke sa zúčastnil aj Juraj Roszík, v tom čase aktívny policajt v Trenčíne. Ten spolupracoval s políciou a s prokurátorom uzavrel dohodu o vine a treste. Podľa nej prijal trest 8,5 roka väzenia so stredným stupňom stráženia a zaplatí pokutu 50-tisíc korún.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu