Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Dočkali sme sa: Predpoveď POČASIA na budúci týždeň, konečne sa oteplí

Ilustračné foto Zobraziť galériu (6)
Ilustračné foto (Zdroj: Foto: Thinkstock)

BRATISLAVA - Vyzerá to tak, že sa počasie konečne umúdrilo. Studený arktický vzduch sa presunul z nášho územia a od juhu k nám začína prúdiť teplejší vzduch. Meteorológovia na najbližší týždeň predpovedajú cez deň plusové teploty, aj keď v noci ešte prituhne.

PONDELOK - Medzi tlakovou výšou, ktorej stred sa presunie nad Čierne more a rozsiahlou
oblasťou nízkeho tlaku vzduchu nad západnou Európou a západným Stredomorím k nám začne od juhu prúdiť teplejší vzduch.

V noci bude jasno až polojasno, v nižších polohách ojedinele zamračené nízkou oblačnosťou alebo hmla. Výnimočne slabé zrážky. Najnižšia nočná teplota -4 až -11, v dolinách a kotlinách miestami, najmä na Spiši, -12 až -19 stupňov Celzia. Fúkať bude slabý, na západe juhovýchodný vietor 3 až 8, na Záhorí ojedinele okolo 10 m/s (10 až 30, 35 km/h), v nárazoch miestami 14 až 20 m/s (50 až 70 km/h).

Dočkali sme sa: Predpoveď
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: Foto: predpovede.sk)

Cez deň bude spočiatku jasno až polojasno, v nižších polohách ojedinele zamračené
nízkou oblačnosťou alebo hmla. Od juhozápadu postupne pribúdanie oblačnosti. Ojedinele slabé zrážky. Najvyššia denná teplota 3 až 7, v dolinách miestami okolo 1 stupeň Celzia. Teplota na horách vo výške 1500 m okolo 0 stupňov Cezia. Fúkať bude prevažne južný vietor do 5 m/s (20 km/h), na západe 5 až 11 m/s (20 až 40 km/h), v nárazoch ojedinele, najmä na Záhorí, 15 až 20 m/s (55 až 70 km/h). Predpokladané množstvo zrážok: V noci do 0.5 mm, cez deň do 1 mm.

UTOROK - Po prednej strane tlakovej níže so stredom nad Britskými ostrovmi k nám 
od juhu postúpi teplý front a za ním k nám bude prúdiť teplejší vzduch. Bude oblačno až zamračené a na väčšine územia sneženie. V nižších a na východe miestami aj v stredných polohách postupne dážď alebo dážď so snehom a miestami poľadovica. Najnižšia nočná teplota +1 až -4 stupňa Celzia. Najvyššia denná teplota +1 až +6 stupňov Celzia.

Dočkali sme sa: Predpoveď
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: Foto: predpovede.sk)

Fúkať bude prevažne juhovýchodný vietor 2 až 7 m/s (5 až 25 km/h), v nárazoch do 16 m/s (60 km/h), na strednom a v noci aj na východnom Slovensku slabý premenlivý vietor.

STREDA - Nad Britskými ostrovmi sa bude nachádzať stred tlakovej níže. Po jej prednej strane k nám bude od juhozápadu pokračovať prílev teplejšieho vzduchu. Spočiatku oblačno až zamračené a miestami dážď alebo dážď so snehom, od stredných polôh sneženie. Neskôr prevažne polooblačno a zrážky už len ojedinele. V noci a ráno ojedinele poľadovica. Najnižšia nočná teplota +2 až -4 stupne Celzia. Najvyššia denná teplota 2 až 7, v západnej polovici územia miestami okolo 9 stupňov Clezia.

Dočkali sme sa: Predpoveď
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: Foto: predpovede.sk)

Fúkať bude slabý premenlivý, v Žilinskom kraji prechodne juhozápadný vietor 2 až 7 m/s (5 až 25 km/h), v nárazoch okolo 12 m/s (45 km/h).

ŠTVRTOK - V teplejšom vzduchu sa do našej oblasti od juhozápadu rozšíri výbežok vyššieho tlaku.
Bude polojasno až oblačno, lokálne aj hmlisto. Len ojedinele slabé zrážky. Najnižšia nočná teplota +2 až -4, v dolinách miestami okolo -6 stupňov Celzia. Najvyššia denná teplota 3 až 8, v južnej polovici územia miestami okolo 10 stupňov Celzia.

Dočkali sme sa: Predpoveď
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: Foto: predpovede.sk)

PIATOK - Výbežok vyššieho tlaku zasahujúci do našej oblasti od juhu zoslabne. Bude polooblačno až oblačno a ojedinele dážď alebo prehánky, vo vyšších polohách sneženie. Najnižšia nočná teplota +2 až -4 st, v dolinách a kotlinách miestami okolo -6 stupňov Celzia. Najvyššia denná teplota 4 až 10 stupňov Celzia.

Dočkali sme sa: Predpoveď
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: Foto: predpovede.sk)

Viac o téme: PočasiePredpoveď
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu