Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Mikloš: Bernátek a Tomanovej dcéra - ďalší klientelizmus Smeru

Ivan Mikloš
Ivan Mikloš

BRATISLAVA - Opozícia podľa podpredsedu SDKÚ-DS Ivana Mikloša nepovažuje za podstatné žiadať ministerku práce Vieru Tomanovú o vysvetlenie možného klientelizmu v prípade vzťahu jej dcéry a generálneho riaditeľa Sociálnej poisťovne (SP) Ivana Bernátka ešte pred mimoriadnou parlamentnou schôdzou, ktorú bude opozícia iniciovať na odvolanie ministerky. Tomanová by mala okolnosti kontaktu jej rodiny s Bernátkom sama vysvetliť, povedal dnes Mikloš pre SITA.

Aj tento prípad je podľa Mikloša dôkaz, že Tomanová by nemala zastávať ministerský post. "Preto dávame návrh na jej odvolanie a týmto prípadom sa v Národnej rade budeme zaoberať," povedal Mikloš. Bernátkova blízkosť ministerkinej rodine je podľa neho už verejnosti natoľko známa, že by sama Tomanová mala vysvetliť jej okolnosti. "Zároveň je však verejne známe, že táto ministerka je nielen nekompetentná, ale z hľadiska celkového prístupu sa nedá očakávať, že by sa zmenila," uviedol Mikloš.

Zverejnené skutočnosti o kontaktoch Bernátka a Tomanovej dcéry Petronely označil Mikloš za ďalší príklad klientelizmu zo strany Smeru-SD. Opozícia však podľa Mikloša nebude Tomanovú žiadať o vysvetlenie, keďže podľa neho vyvinula dostatočnú iniciatívu tým, že podá návrh na odvolanie Tomanovej. "Keďže nepredpokladám, že by apely na slušnosť, morálku a kompetentnosť k niečomu viedli, keďže doteraz neviedli, nemyslím si, že je to podstatné," dodal Mikloš.

Informácie o kontaktoch Bernátka a Petronely Tomanovej prinieslo aktuálne vydanie týždenníka Plus sedem dní. Poukázalo na to, že Bernátka navrhla do funkcie generálneho riaditeľa SP práve jej matka, ministerka Viera Tomanová.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu