Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Od rána meškali vlaky, dopravná nehoda spôsobila kolaps: Trate sú už obnovené

Železnice Slovenskej republiky (ŽSR) upozorňujú cestujúcich, že kvôli dopravnej nehode nákladného auta je od dnešného rána od 07:35 obmedzená železničná doprava v úseku Považská Bystrica - Púchov. Zobraziť galériu (3)
Železnice Slovenskej republiky (ŽSR) upozorňujú cestujúcich, že kvôli dopravnej nehode nákladného auta je od dnešného rána od 07:35 obmedzená železničná doprava v úseku Považská Bystrica - Púchov. (Zdroj: SITA/ŽSR)

BRATISLAVA/POVAŽSKÁ BYSTRICA - Železničná doprava v úseku medzi Považskou Bystricou a Púchovom bola od sobotného rána obmedzená. Dôvodom bola dopravná nehoda nákladného auta. Informovala o tom hovorkyňa Železníc Slovenskej republiky (ŽSR) Martina Pavlíková. Dopravu v danom úseku obnovili v oboch smeroch.

Železničná doprava v úseku medzi Považskou Bystricou a Púchovom je plne obnovená. "Vlaky už premávajú po obidvoch traťových koľajach," informovala hovorkyňa Železníc Slovenskej republiky (ŽSR) Martina Pavliková. Obmedzenia v doprave v danom úseku, ktoré platili od rannej dopravnej nehody nákladného auta, tak boli ukončené.

Nehoda obmedzila premávku

Železničná doprava bola na danom úseku v ranných hodinách obnovená, spočiatku sa jazdilo len po II. traťovej koľaji a rýchlosť vlakov bola obmedzená na desať kilometrov v okolí miesta havárie. Cestujúci museli počítať s tým, že počas dňa bude železničná premávka v tejto oblasti viackrát prerušovaná, aby mohla byť trať čo najskôr plne sprejazdnená. 

Železnice Slovenskej republiky (ŽSR)
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: SITA/ŽSR)

"Cestujúci musia počítať s meškaním vlakov na hlavnom ťahu Bratislava – Košice, ako aj v smere na Lúky pod Makytou do Českej republiky," priblížila ráno Pavlíková s tým, že železnice sa za nepredvídané situácie ospravedlňujú a cestujúci verejnosť prosia o trpezlivosť a pochopenie. 

Železnice Slovenskej republiky (ŽSR)
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: SITA/ŽSR)

K cestnej nehode nákladného auta došlo pri Milochove. Podľa doterajších informácií sa plne naložené auto so štrkom prevrátilo a zhruba z dvojmetrovej výšky spadlo na železničnú trať vedľa cesty. Vodič utrpel zranenia a bol prevezený do nemocnice. Štrk sa vysypal na železničnú trať, čo si vyžiadalo stopnutie železničnej dopravy do 09.35 h.  Preprava cestujúcich bola zabezpečená náhradnou autobusovou dopravou. Príčiny havárie auta sú v súčasnosti predmetom vyšetrovania. ŽSR sa cestujúcim ospravedlňujú za vznik nepredvídanej situácie, prosia o trpezlivosť a pochopenie.

Viac o téme: DopravaBratislavaKošicePúchovPovažská Bystrica
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu