Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Slovákov trápia MEGADRAHÉ hovory z Európy: Varovanie, v hre už nie sú len exotické čísla

Ilustračné foto Zobraziť galériu (3)
Ilustračné foto (Zdroj: thinkstock.com)

BRATISLAVA – Neželané a podozrivé hovory prichádzajúce z exotických krajín na súkromné čísla Slovákov stále neutíchajú. Mobilným operátorom chodia sťažnosti a žiadosti o blokovanie týchto telefonátov vo veľkom. Slovenskí operátori za posledný rok zaznamenali až päť vĺn robotických hovorov. Ľudí varujú, pri spätnom volaní na to môžete doplatiť, a to doslova.

Množstvo neprijatých hovorov od neznámych čísiel si dennodenne nájde mnoho Slovákov. Z robotických hovorov sa stal akýsi začarovaný kruh. Ak prichádzajúci hovor z neznámeho čísla zdvihnete, nikto sa neozve. Naopak, ak nájdete zmeškaný hovor a vytočíte spätné volanie, dochádza k problému. Na danú problematiku sme sa pýtali najväčších slovenských operátorov.

TOTO ČÍSLO IGNORUJTE: IDE O SPOPLATNENÝ ROBOTICKÝ HOVOR Z ANGLICKA!

Neznámy prichádzajúci hovor z Anglicka, ktorý zaznamenal náš čitateľ
Zobraziť galériu (3)
Neznámy prichádzajúci hovor z Anglicka, ktorý zaznamenal náš čitateľ  (Zdroj: Tip čitateľa)

Peter Kimijan zo Slovak Telekomu nás informoval, že ich spoločnosť eviduje sťažnosti od klientov týkajúce sa nedôveryhodných hovorov v pravidelných vlnách. „Za posledný rok ich bolo zhruba päť. Väčšinou ide o exotické krajiny ako Somálsko, Guinea, Etiópia a podobne,“ povedal nám Kimijan, hovorca pre korporátne záležitosti Slovak Telekomu. Kimijan zároveň svoje tvrdenie doplnil, že v najnovšie k nám neznáme hovory prichádzajú aj z európskych krajín ako Anglicko či Taliansko.

Slovákov trápia MEGADRAHÉ hovory
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: thinkstock.com)

Čerstvý vzduch a žiadne telo na telo: FOTO Najkurióznejšia zastávka v Bratislave valcuje internet 

Viacero operátorov sa zhodlo, že za podvodom stojí dosiaľ neznáma organizovaná skupina, ktorá prostredníctvom robotov napáda mobilné účty. Podľa ich predpokladov sa roboty nachádzajú vo viacerých krajinách. Kimijan ľudí varuje, aby neznáme hovory ignorovali. „Pokiaľ nečakajú hovor z danej krajiny, netreba volať späť. Práve v tom tkvie pasca,“ povedal hovorca Slovak Telekomu, ktorý zdôraznil, že ak daná osoba zavolá na neznáme číslo spätne, hrozí jej finančný postih.

„Pokiaľ sa stane, že ľudia dané číslo zodvihnú, môžu byť bez obáv, za prichádzajúci hovor neplatia. Pokiaľ na číslo zavolajú zákazníci späť, hovor im bude spoplatnený ako štandardný medzinárodný hovor,“ informovala Alexandra Piskunová, hovorkyňa Orange Slovensko. Nebezpečenstvo o neznámych prichádzajúcich hovoroch nám potvrdila aj Tereza Molnár, hovorkyňa spoločnosti O2 Slovensko. Spoločnosti preto ľuďom odporúčajú, aby podozrivé čísla nahlásili svojim operátorom.

Viac o téme: Telefonovanie. Robot. NeznámeČísloHovor
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu