Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Vodiči pozor: Cesty pod Tatrami sú ohrozené závejmi, mimo vozovky už skončili tri autá

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: TASR/Branislav Račko)

POPRAD – Cestári upozorňujú na záveje, ktoré sa miestami vytvárajú na cestách pod Tatrami.

„Týka sa to hlavne na cesty II/534 Poprad – Starý Smokovec pri diaľničnom nadjazde, ďalej južne od Popradu na Visovej, čiže na ceste medzi Popradom a obcou Spišské Bystré, a rovnako aj na ceste medzi Popradom a Hranovnicou,“ konkretizoval riaditeľ Správy a údržby ciest Prešovského samosprávneho kraja pre oblasť Poprad Marián Barilla, .

Pre záveje už dnes ráno skončili mimo vozovky asi tri autá. Problémom je podľa Barillu aj neprimeraná jazda. „Vodiči jazdia niekedy rýchlo aj v takýchto podmienkach a potom to v zákrutách nezvládnu a skončia mimo cesty. Opatrnosť a vzájomná ohľaduplnosť je na prvom mieste. Vyzývam všetkých účastníkov cestnej premávky, aby svoju jazdu v zimných podmienkach prispôsobili stavu a povahe vozovky, poveternostným podmienkam a svojim schopnostiam,“ uviedol.

Na ostatných úsekoch ciest v okresoch Poprad, Kežmarok a Levoča je situácia rovnaká ako v pondelok, teda cesty sú zjazdné a mokré. „Tam, kde môžeme, sypeme soľ, na cestách, kde sypeme inertný materiál, je ujazdený sneh v hrúbke dva až tri centimetre,“ doplnil riaditeľ správy ciest pre popradskú oblasť.

Viac o téme: PočasieZávejeTatry
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu