Sobota11. máj 2024, meniny má Blažena, zajtra Pankrác

Rehabilitačné centrum pre postihnuté deti vybudovala na dcérin obraz

Marianna Brudňáková (41) s dcérkou Paťkou (7)
Marianna Brudňáková (41) s dcérkou Paťkou (7)

ROVINKA - Po dvoch zdravých deťoch sa Marianne Brudňákovej (41) narodila hendikepovaná dcéra Paťka (7). Bol to pre ňu poriadny šok! Sympatická mamička si povedala, že urobí všetko pre svoje dievčatko.

Hodila za hlavu úspešnú kariéru v reklamnej brandži a naplno sa vrhla do opatery dcéry. Na základe skúseností s liečbou Paťky otvára denné centrum pre deti s viacnásobným postihnutím Včielka.

Paťka robí pokroky a Marianna chce tú radosť poskytnúť aj druhým rodičom, ktorí majú podobný osud. „Na začiatku lekári tvrdili, že zostane ležiacim dieťaťom. Dnes nad jej pokrokmi žasnú. Paťka je veselá, sama pláva, učí sa chodiť a je plná energie,“ vysvetľuje hrdá mamička. Popri rehabilitačných cvičeniach potrebuje aj blízkosť druhých detí.

„Hľadala som zariadenie, ktoré by jej vyhovovalo. Nepodarilo sa mi však nič podobné nájsť, a preto som sa rozhodla, že jedno také vybudujem,“ vysvetlila.

V dennom rehabilitačnom centre má byť maximálne šesť detí vo veku 3 až 12 rokov. „Netradičnou pomôckou pre rodičov a lekárov bude vyhodnocovanie videozáznamov detí,“ hovorí. Cena za mesiac starostlivosti je 19-tisíc Sk.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu