Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Šoféri, nemajte ťažkú nohu na plyne: Policajná akcia, rýchlosť sa meria na viac ako 400 miestach

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: thinkstock)

BRATISLAVA - Polícia meria počas soboty najvyššiu dovolenú rýchlosť na miestach, o ktorých rozhodla verejnosť. V čase od 9.00 do 16.00 h postaví policajné radary na viac ako 400 úsekov po celom Slovensku.

O dopravno-preventívnej akcii s názvom „Poď s nami merať“ informovala hovorkyňa policajného prezídia Denisa Baloghová, podľa ktorej bol záujem ľudí veľký. V čase od 10. do 17. novembra prijal Policajný zbor SR takmer 450 podnetov, v ktorých občania navrhli viac ako 500 miest, kde by sa mala merať rýchlosť.

„Využili sme takmer 400 podnetov, tie ďalšie neboli vhodné z hľadiska bezpečnosti pri zastavovaní vozidiel,“ ozrejmila Baloghová. Usporiadať akciu, ktorá pripomína každoročný jarný Rýchlostný maratón sa polícia rozhodla s ohľadom na to, že práve neprimeraná rýchlosť jazdy je prvou najčastejšou príčinou vzniku smrteľných dopravných nehôd a druhou najčastejšou príčinou vzniku dopravných nehôd.

„Vodičov, ktorí budú mať veľmi „ťažkú nohu na plyne“, vyrieši polícia za spáchanie závažného priestupku nekompromisne, napriek tomu, že ide o dopravno-preventívnu akciu,“ doplnila policajná hovorkyňa.

Viac o téme: RýchlosťPolícia
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu