Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Čudná manažérka Tomanová: Peniazom sa nevenovala

Ministerka práce Viera Tomanová Zobraziť galériu (2)
Ministerka práce Viera Tomanová

BRATISLAVA - Ministerku práce Vieru Tomanovú zase raz napálili médiá. Vyšlo najavo, že v minulosti pôsobila v neziskovej organizácii Privilégium, ktorá je medzi dlžníkmi Sociálnej poisťovne. A nie hocijakými, v odvodoch má sekeru viac ako 17 miliónov korún.

Tomanová sa bráni tým, že o financiách neziskovky nerozhodovala. Vo svojom oficiálnom životopise na stránke ministerstva aj strany Smer si však uvádza, že tam pracovala ako manažérka.

Po včerajšom zasadnutí vlády bola ministerka Tomanová z otázok médií taká vykoľajená, že pri úteku si skoro sadla do limuzíny cudzieho ministra. „To nie je naše auto,“ zháčila sa a vzápätí odfrčala. Pôsobenie ministerky v neziskovej organizácii Privilégium tak musela vysvetľovať jej hovorkyňa Oľga Škorecová. Tá Novému Času vysvetlila, že v oficiálnej správe, ktorú vydal rezort práce na jej obranu, sa vraj nepíše, že bola manažérkou. Vo svojom oficiálnom životopise na ministerskej internetovej stránke, ale aj stránke Smeru si to však Tomanová uvádza.

„Venovala sa metodike a poradenstvu v oblasti sociálnych služieb,“ tvrdí Škorecová. Tomanová tak organizáciu síce nezakladala a neriadila, ale podľa životopisu manažovala. „Nevenovala sa hospodáreniu ani finančným otázkam,“ pokračovala Škorecová s tým, že s dlžobou nemá ministerka nič spoločné. „Je to výmysel so snahou diskreditovať osobu pani ministerky,“ uzavrela hovorkyňa. Nezisková organizácia Privilégium sa stará o zdravotne postihnutých dôchodcov. Dlh spláca Sociálnej poisťovni priebežne.

Čudná manažérka Tomanová: Peniazom
Zobraziť galériu (2)
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu