Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Na súdoch bude zrejme o jedného Harabina viac

Sudcom sa môže stať syn Štefana Harabina Branislav.
Sudcom sa môže stať syn Štefana Harabina Branislav. (Zdroj: SITA/Marko Erd)

BRATISLAVA - Na slovenských súdoch bude zrejme pôsobiť ďalší Harabin. Dnes po vypočutí na Súdnej rada jej členovia rozhodli o predložení syna známeho sudcu a exministra Štefana Harabania Branislava na vymenovanie za sudcu prezidentovi Andrejovi Kiskovi.

Pri svojej prezentácii pred radou zdôraznil, že ako syn sudcu vyrastal v prostredí justície a tá už v detstve na neho urobila pozitívny dojem. Po ôsmich rokoch praxe v justícii dúfa a verí, že nadobudol už dostatok odborných vedomostí a znalostí ako aj praktických skúsenosti. Spolu s ním dnes rada rozhodla o predložení ďalších 34 kandidátov na vymenovanie sudcov.

Na margo Branislava Harabina uviedla ministerka Žitňanská, že nevie, či potrebuje justícia bulvarizáciu personálneho obsadenia svojho stavu. Pozície sudcov sa obsadzujú cez výberové konania, ktoré sú verejné, následne rozhoduje Súdna rada SR, ktorá vyhodnocuje nielen výsledky výberového konania, ale aj spôsobilosť kandidátov a pracuje s podkladmi z Národného bezpečnostného úradu. Na konci celého výberu je prezident, ktorý menuje kandidátov do funkcie sudcov, zdôraznila Žitňanská. Máme nastavený systém, ktorý podľa jej mienky garantuje čo najlepší výber a obsahuje aj dostatok bŕzd, ak by bol nejaký problém. Zdôraznila, že nevie, či je pre justíciu dobré, keď sa na tieto procesy budeme pozerať bulvárnym spôsobom cez mená alebo kto je koho syn či dcéra, za predpokladu, že proces prebehol tak, ako mal.

Viac o téme: Štefan Harabin
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu