Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

PRÁVE TERAZ Prokuratúra podala návrh na väzbu pre Pavla Ruska!

Pavol Rusko Zobraziť galériu (4)
Pavol Rusko (Zdroj: TASR)

BRATISLAVA - Ostro sledovaná kauza ostatných dní naberá na obrátkach. Nastáva kľúčový deň v kauze Pavla Ruska. Krátko po pol druhej potvrdil jeho advokát Marek Para, že krajská prokuratúra v Bratislave podala návrh na väzbu Pavla Ruska.

"Po preštudovaní predmetného spisového materiálu sa dozorový prokurátor stotožnil s podnetom vyšetrovate ľa a podal na Okresný súd Bratislava II návrh na vzatie do väzby obvineného PhDr. Pavla R.," potvrdil pre Topky hovorca Krajskej prokuratúry Michal Šúrek.

"Potvrdzujeme, že na OS Bratislava II bol doručený návrh na vzatie do väzby obv. P. R. Sudca pre prípravné konanie OS Bratislava II po dôkladnom oboznámení so spisovým materiálom a po koordinácii s obhajcom a prokurátorom určí termín výsluchu a rozhodovania o návrhu na vzatie do väzby v rámci zachovania zákonnej lehoty na rozhodovanie," informoval hovorca Krajského súdu v Bratislave Pavol Adamčiak.

Prokurátor študoval materiál

"V predmetnej trestnej veci dnešného dňa (25.10.2017) predložil vyšetrovateľ na Krajskú prokuratúru Bratislava vyšetrovací spis spolu s podnetom na podanie návrhu na vzatie obvineného PhDr. Pavla R. do väzby," potvrdil pre Topky Michal Šúrek, hovorca Krajskej prokuratúry Bratislava. Podľa neho študuje v súčasnosti dozorový prokurátor predložený spisový materiál, po jeho preštudovaní sa bude zaoberať uvedeným podnetom. 

PRÁVE TERAZ Prokuratúra podala
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: TASR)

Rusko si mal objednať vraždu, zaplietol sa s Černákom

Bývalého riaditeľa Markízy Pavla Ruska zatkli policajti v pondelok. Ešte v roku 1997 si mal objednať vraždu svojej spoločníčky v TV Markíza Sylvie Volzovej. Od zatknutia je v cele policajného zaistenia, v ktorej strávil aj noc.

Sylvia Volzová
Zobraziť galériu (4)
Sylvia Volzová  (Zdroj: TASR)

Podsvetie malo Volzovú uniesť, donútiť ju podpísať podiely televízie na inú osobu a potom ju zlikvidovať. Pavol Rusko údajne vyplatil aj zálohu pol milióna korún. Detaily prípadu ale oficiálne ešte nikto nepotvrdil. Vražda mala stáť celkovo 20 miliónov korún. Rusko mal už Černákovmu kolegovi zložiť aj 500-tisíc korún.

Včera ako prvého predviedli na policajné prezídium Mikuláša Černáka, ktorý  už v roku 2014 vyhlásil, že prehovorí o všetkých vraždách, s ktorými mal niečo spoločné.

Mikuláš Černák
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: TASR)

Rusko vinu odmieta

Rusko podal sťažnosť voči uzneseniu o vznesení obvinenia, svoju vinu popiera. Uviedol to jeho obhajca Marek Para. „Vinu odmietol a poskytol logickú verziu skutkového deja, ktorá ho zbavuje podozrenia,“ povedal Para.

Viac o téme: Pavol Rusko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu