Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Ruskov kolaps v cele! Visí nad ním hrozivý zážitok z minulosti: Boj o život, verdikt lekárov

Pavol Rusko Zobraziť galériu (4)
Pavol Rusko (Zdroj: TASR/Pavel Neubauer)

BRATISLAVA - Nečakané zdravotné problémy a putovanie z basy rovno do nemocnice. Osud sa s Pavlom Ruskom nemazná. Bývalý riaditeľ televízie Markíza a exminister hospodárstva už v minulosti zažil vážne zdravotné problémy. A to keď sedel pri televízore a odpadol. Ratovať ho musela vlastná manželka.

Po päťdesiatke chcel odpočívať. Dnes je ale všetko inak. Dianie a ruch okolo osoby Pavla Ruska sa spustil v posledných dňoch, kedy ho mafiánsky boss Mikuláš Černák označil za objednávateľa vraždy jeho bývalej spoločníčky. Pred pár dňami ho preto zadržala a vypočúvala polícia. Už Černákov obhajca vyhlásil, že Rusko zdravotne nevyzerá najlepšie. To sa potvrdilo v stredu večer. V cele mu prišlo zle a tak ho museli eskortovať do nemocnice. Detaily zdravotných problémov nie sú zatiaľ známe. Isté však je, že v Ruskovom živote nejde o prvé problémy.

Ruskov kolaps v cele!
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: TASR, SITA)

Chcel odpočívať, posledné dni ho zasiahli

Z tohto dôvodu plánoval spomaliť životné tempo. V roku 2006 sa Rusko vytratil z politiky a verejnosť o ňom už nikdy nepočula tak ako dovtedy. Už pred 13 rokmi rozprával, že si chce užiť deti a trochu po päťdesiatke spomaliť. V rozhovore pre časopis Plus Sedem dní povedal: "Nechcem sa celý život naháňať s vyplazeným jazykom a nevšimnúť si, ako Lívia a Paľko vyrástli z detských nohavíc. Po päťdesiatke plánujem zvoľniť tempo, veď tak, ako má každá pesnička svoj začiatok, musí mať aj svoj koniec. Ak budem mať ten istý pocit ako v prípade Markízy, že som už niečo niekam priviedol, že štartovacia dráha je už za mnou, viem si predstaviť, že sa moje priority preklopia do starostlivosti o rodinu a aj o mňa. Veď takto sa nedá žiť dvadsať rokov," rozprával.

Mozgová príhoda

Vzápätí priznal, že už bojoval s vážnymi zdravotnými problémami."Bola to menšia mozgová príhoda. Sedel som pri televízore, prudko som vstal a potom si pamätám už len to, ako ma manželka prebrala a naložila do auta," spomínal Rusko na začiatku roku 2004. V nadväznosti na včerajší náhly prevoz do nemocnice sa vynorili špekulácie, či za tým nestoja opäť tieto starosti.

Ruskov kolaps v cele!
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: TASR, SITA)

Ako sa bude vyvíjať Ruskov prípad, je zatiaľ vo hviezdach. O jeho osude má dnes poobede (t. j. štvrtok) rozhodnúť Okresný súd v Bratislave. Rusko na záver rozhovoru takto zhrnul svoju životnú filozofiu: "Neviem byť v práci a trochu pracovať. Keby som si mal vybrať plnohodnotný život na šesťdesiat rokov alebo preflákaný život na osemdesiat, tak si určite vyberiem prvú možnosť," dodal dnes 54-ročný muž.

Z basy do nemocnice

Pavol Rusko sa včera krátko po rozhodnutí prokuratúry začal v cele policajného zaistenia sťažovať na zdravotné problémy. V sprievode policajtov absolvoval po desiatej hodine večer rôzne vyšetrenia. Exministra hospodárstva hospitalizovali v stredu večer na urgentnom príjme v nemocnici na Kramároch.

Ruskov kolaps v cele!
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: TASR, SITA)

V nemocnici ho videlo viacero zamestnancov, ktorí potvrdili, že jeho stav nie je život ohrozujúci a previezli ho na vyšetrenie do nemocnice v Starom Meste na Mickiewiczovej ulici. Policajti previezli Ruska z nemocnice späť do cely policajného zaistenia pár minút po polnoci.

Viac o téme: Pavol Rusko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu