Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Z trhu sťahujú známy liek proti chrípke: Máte ho doma aj vy!

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: thinkstock.com)

BRATISLAVA - Štátny ústav pre kontrolu liečív (ŠÚKL) stiahol z predaja niektoré šarže známeho lieku proti chrípke Theraflu Forte. V lieku sa totiž mali nachádzať cudzie látky. Informáciu ústav zverejnil na svojej webovej stránke.

ŠÚKL informoval o stiahnutí lieku Theraflu Forte z distribučných spoločností a lekární. "Dôvodom stiahnutia predmetných šarží lieku z trhu je možné riziko prítomnosti cudzorodých častíc v lieku," uvádza na svojej stránke ústav. Prítomnosť častív je sporadická a nepredstavuje bezpečnostné riziko. Lekárne majú necelý mesiac na to, aby zastavili predaj lieku a vrátili ho späť distribútorovi.

Stiahnutím tohto lieku nie je ohrozená dostupnosť liečby pacientov. "Na liečbu ochorenia horných dýchacích ciest sú dostupné aj iné lieky." V prípade vrátenia dotknutého lieku pacientom majú lekárne riešiť kompenzáciu príslušnou reklamáciou.

Ide o šarže s číslom 7FW0108, 7FW0194, 7FW0107. Držiteľom rozhodnutia o registrácii lieku je česká firma. Liek sa používa na krátkodobú úľavu od príznakov prechladnutia, zimnice a chrípky. Tento liek je určený len pre dospelých, starších pacientov a dospievajúcich nad 16 rokov. 

Z trhu sťahujú známy
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: ÚVZ)

Viac o téme: ChrípkaLiekStiahnutieŠÚKLPredaj
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu