Utorok30. apríl 2024, meniny má Anastázia, zajtra

Horor počas svadby: S mladomanželmi sa odtrhol výťah!

Po nastúpení do výťahu rodina netušila, aká jazda ich čaká.
Po nastúpení do výťahu rodina netušila, aká jazda ich čaká.

TRNAVA - Najkrajší deň sa mohol skončiť hrozným nešťastím! S nevestou, ženíchom a príbuznými začala počas jazdy zo siedmeho poschodia nekontrolovateľne padať kabínka výťahu.

Tá sa našťastie zasekla na treťom medziposchodí a nikto sa nezranil. Svadobčanov po dvadsiatich minútach oslobodil privolaný opravár.

„Do výťahu nastúpila nevesta Michaela (23), ženích Martin (23), ja s manželom Michalom (33) a naši rodičia, teda dokopy šesť ľudí. Miška a Martin sa išli práve fotiť a boli šťastní,“ opisuje udalosť, ktorá sa stala na trnavskom sídlisku Družba, nevestina sestra Lucia (28).

Niekto ešte stačil poznamenať na adresu sivých stien vo výťahu, že sa tam cíti ako v truhle, a zrazu sa ozval obrovský praskot. „Kabínka sa bez kontroly strmhlav rútila do záhuby. Napokon sa skrížila a zasekla na medziposchodí. Ostali sme vo výťahu uväznení dvadsať minút. Báli sme sa, že sa nám minie kyslík, nevesta plakala od strachu,“ hovorí Lucia. Vyslobodil ich až opravár výťahov Stanislav Borek (43). „Výťah skočil na zachytávač, ktorý ho zasekol,“ konštatoval a upokojujúco dodal, že svadobčania mali zbytočné obavy, pretože lano výťahu sa nepretrhlo. „Bolo len uvoľnené.“ Ľubomír Krajčovič, riaditeľ Správy majetku mesta, bol prekvapený, že ho o havárii výťahu nikto neinformoval. Dodal, že majú uzavretú zmluvu s firmou, ktorá výťahy pravidelne kontroluje.

Július (55), otec nevesty, sa informoval u kompetentných, čo mohlo byť príčinou nehody. Odpoveď bola, že lano sa vyvlieklo z kladky, pretože vraj vo výťahu vystrájali. To ho tak rozhorčilo, že uvažuje o podaní trestného oznámenia na Správu majetku mesta Trnava. Obaja mladomanželia sú v týchto dňoch už na svadobnej ceste.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu